Реконструкција пута Марковац-Свилајнац, веза са Коридором 10

Танјуг

11. 08. 2019. у 10:52

 Реконструкција пута Марковац-Свилајнац, веза са Коридором 10

Фото Танјуг

Реч је о делу пута који Свилајнац и Деспотовац повезују са Коридором 10 и међународним аутопутем Београд - Ниш, објаснио је он
Председник општине Свилајнац Предраг Милановић изјавио је данас да је окончана процедура у вези са реконструкцијом пута Марковац-Свилајнац у дужини шест километара, што је инвестиција вредна два милиона евра.

Реч је о делу пута који Свилајнац и Деспотовац повезују са Коридором 10 и међународним аутопутем Београд - Ниш, објаснио је он.

Милановић је додао да је посао добило предузеће "Аутопут Србија" из Београда.

"Реч је о првој фази реконструкције пута Свилајнац - Медвеђа, која је уговорена и очекујемо расписивање тендера за реконструкцију 11 километара тог пута", напоменуо је Милановић.

На путу Марковац - Свилајнац, преко Велике Мораве је мост, највероватније једини у Србији пеко којег иде и железничка пруга, саобраћају возови, камиони и аутомобили, те представља уско грло, на коме се сатима чека.

"Његова изградња још није у разматрању, иако је општина још пре неколико година урадила сву документацију, и очекујемо да буде уређен у оквиру рехабилитације аутопута Београд - Ниш, која се финансира из кредита Инвестиционе банке", истакао је Милановић.

Изградња новог моста преко Велике Мораве, са обилазницом коштаће 15.000.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Svilajnac

12.08.2019. 23:00

Vreme je da se presvuce krpljeni asvalt,i da gradjani idu normalnim putevima.Sto se tice mosta na V.Moravi to je sramota za Srbiju?