Пропао је и седми покушај продаје некадашњег фармацеутског гиганта зрењанинске Фабрике лекова "Југоремедија" у стечају, потврдио је за Тањуг стечајни управник Радован Савић.

Јавна продаја овог предузећа била је заказана за данас, међутим, нико није откупио документацију и положио депозит, па се седми покушај продаје проглашава за неуспешан.

Почетна цена била је 800 милиона динара.

Савић објашњава да ипак постоје два заинтересована купца која из својих разлога нису у овом кругу били у могућности да се пријаве на јавни позив.

Савић каже да ће се са њима разговорати како би се проверило да ли су и даље заинтересовани, а уколико јесу, одбор поверилаца "Југоремедије" ће одредити нови рок за продају или ће се можда, каже, ићи на покушај продаје овог предузећа непосредном погодбом.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Србија плаћа до 30 одсто филма

Имовину "Југоремедије" чине, између осталог, индустријски комплекс у Зрењанину, интелектуална својина, односно 24 жига, као и моторна возила, инвентар...

У Југоремедији је стечај проглашен 2012. године.

Након тога уследио је банкрот четири године касније, а 2017. године процењено је да имовина овог некадашњег гиганта вреди четири милијарде динара.