Инвестиције НИС све вредније

М. Н. С.

уторак, 30. 07. 2019. у 13:33

Инвестиције НИС све вредније

Фото Н. Скендерија

Нафтна индустрија Србије у првом делу године уложила 18,4 милијарде динара. Уз унапређење финансијских резултата приоритети остају и безбедност на раду и унапређење животне средине

СВЕ веће инвестиције, модернизација и наставак стратешких пројеката Нафтне индустрије Србије, обележиле су и прво полугодиште ове године. У првих шест месеци, улагање НИС групе "било је вредно" 18,4 милијарде динара, односно седам одсто више него у истом периоду лане.

Укупна нето добит НИС за шест месеци 2019. била је 3,2 милијарде. Посебно су добри резултати пословања у другом кварталу ове године када је чиста добит износила 3,1 милијарду динара, што је чак 19 пута више него у првом кварталу.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС, наглашава да су и ове године за НИС приоритет успешна реализација стратешких пројеката и наставак модернизације.

- На овај начин постављамо чврсте темеље за даљи развој НИС-а у условима оштре конкуренције на регионалном тржишту - истакао је Тјурдењев. - Истовремено ћемо остати посвећени даљем унапређењу финансијских резултата и побољшању оперативних показатеља у свим сегментима бизниса. Поред тога, наши неопозиви приоритети остају и безбедност на раду и унапређење заштите животне средине, као основе одрживог развоја за НИС и наше бриге о људима и заједници у којој послујемо.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОСЛОВАЊE НИС ГРУПЕ У ПРВОМ ПОЛОВИНИ 2019. ГОДИНЕ: У стратешке пројекте уложено 18,4 милијарде динара, 7 одсто више него у прошле године

То потврђује и податак да је број изгубљених дана због повреда на раду 24 одсто мањи у односу на прошлу годину. НИС је и ове године, како саопштавају у овој компанији, највише уложио у истраживање и производњу нафте и гаса. Пуштено је у рад 20 бушотина. Велике средства одлазе и даље у изградњу постројења "Дубока прерада" који представља кључни пројекат друге фазе модернизације Рафинерије нафте Панчево. У току овог периода, у Панчеву је започела изградња Термоелектране -топлане (ТЕ-ТО) Панчево.

На име дивиденди акционарима ће бити исплаћено 6,5 милијарди динара. У ремонтне радове уложено је укупно 2,4 милијарде динара. У оквиру конкурса "Заједници заједно 2019" НИС ће у домаће здравство уложити 116,5 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације