Министарство здравља Србије расписало је међународни позив за давање понуда за изградњу и рехабилитацију Клиничког центра Војводине.

Заинтересовани могу слати понуде Министарству здравља најкасније до 11 сати 13. септембра 2019. године, а оне ће бити отворене истог дана у 12 сати.

У позиву се наводи да је Министарство здравља добило зајам од Европске инвестиционе банке за финансирање модернизације, реконструкције и доградње четири терцијарне болнице у Србији, а да се овај међународни позив за давање понуда односи на уговор за изградњу и рехабилитацију Клиничког центра Војводине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРБИЈА БУДУЋНОСТИ: Остали градови, нестале фабрике

Уговор обухвата реконструкцију и доградњу постојеће болничке зграде укупне површине од 33.275 метара квадратних, доградњу топле везе и изградњу нових техничких блокова Т1 и Т2, паркинга и спољног уређења, наводи се у позиву објављеном на сајту Министарства здравља.

Очекује се да Уговор буде реализован од 6. јануара 2020. године до 6. маја 2023. године.

Министарство здравља је прописало детаљне критеријуме за понуђаче, а заинтересовани могу да добију додатне информације и прегледају тендерску документацију у Министарству здравља од 10 до 15 сати, у Пастеровој улици у Београду.

Комплетна тендерска документација може се купити подношењем пријаве на адресу Министарства здравља и по уплати неповратне накнаде од 500 евра.

ГОЈКОВИЋ: ГРАДЊА КЦВ ПОЧИЊЕ ПОЧЕТКОМ 2020. ГОДИНЕ

План је да почетком следеће године почну радови на згради Клиничког центра Војводине (КЦВ), која је почела да се гради још давне 1984. године, рекао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

"Сва техничка процедура је завршена, новац је обезбеђен и очекујем да ћемо почетком следеће године имати грађевинске машине на објекту који је почео да се гради давне 1984. године“, рекао је Гојковић.

Све фирме позване су да учествују у јавној набавци.