У оквиру програма "Знањем до посла", у Крагујевцу је на захтев компанија, организована обука за још 38 заваривача, пошто је двомесечни практични курс већ прошло 36 младих без посла.

Пре одласка на праксу, представници компанија полазницима држе обуку о "индустријској култури" у Средњој техничкој школи, где се за њих организује и краћа теоријска обука. Полазници потом уче занат од ментора-инструктора у компанијама.

"Током обуке по програму 'Знањем до посла' незапослени млади људи имају шансу да за кратко време кроз практичну обуку на радном месту стекну потребне компетенције и обуче се да раде квалитетно и према потребама конкретног послодавца", рекла је агенцији Бета Марија Стојадиновић из Развојног бизнис центра.

Она је додала да је занимање заваривач једно од најтраженијих на тржишту и да ће расти потребе за тим профилом, нарочито у машинској индустрији. ;

У оквиру овогодишњег циклуса обука по програму "Знањем до посла", млади из Крагујевца, Краљева и Лознице се обучавају и за ЦНЦ оператере, васпитаче, електромонтере, техничаре за слушне апарате, монтере АЛУ и ПВЦ столарије и шиваче у аутомобилској индустрији.