НОВАЦ за исплату заосталих зарада радницима фабрике "Спилит" у Врању и Сомбору су уплаћена на рачун у Србији, саопштено је на званичној интернет-страници "Нефа" намештаја.

Прочитајте још: СЛУЧАЈ ФАБРИКЕ НАМЕШТАЈА "НЕФА": Руског газде нема, али кревети стижу

Како стоји у саопштењу, по завршетку свих неопходних техничких поступака, почеће и уплата новца на рачуне радника, а запослени који нису добили документацију по престанку радног односа биће контактирани од 19. јуна, стоји у саопштењу које потписује Виталиј Сергејев, директор матичне компаније "Холодекс" д.о.о.

Истовремено, купци намештаја "Нефа", израђиваног у погонима "Спилита", којима роба није испоручена, и даље могу своја потраживања пријавити телефоном или СМС-ом на број 061 2031 458.

Према незваничним сазнањима, новац би на рачуне радника требало да легне до краја недеље, а укупна сума дуговања се креће око 400.000 евра.

Прочитајте још: ДИРЕКТОР КОМПАНИЈЕ "НЕФА" ПОСЛАО ПИСМО: Новац ће добити купци и радници

Претходно је почетком месеца, Агенција за привредне регистре објавила одлуку о покретању ликвидације над друштвом "Нефа намештај", у власништву руског бизнисмена који је уздрмао јавност у Србији одлуком да без најаве затвори фабрику.

Руски власник, Андреј Ходасевич, у свом саопштењу је нагласио да нико од купаца и запослених неће бити преварен и да ће компанија поступати у свему законито и у потпуности коректно.

ДРУГИ ГАЗДА

РУСКИ власник Андреј Ходасевич, најавио је и наставак производње са новим власником. О томе, међутим, још увек нема никаквих конкретних информација.