Након обезбеђивања целог износа за електромоторна колица, компанија CarGo Technologies запослила је Радована Самарџића са церебралном парализом, како би помогли њему, али и подстакли равноправно укључивање особа са инвалидитетом на тржиште рада
.

Директор компаније CarGo Technologies Вук Губеринић је приликом посете породици Самарџић у Смедереву пожелео добродошлицу Радовану у CarGo тим и рекао да је Радован добио Уговор о раду на основу којег ће примати редовну месечну плату и плаћене доприносе.

Радован ће радити на пословима онлине комуникације у корисничком сервису у оквиру новог пројекта подршке особама са инвалидитетом.

Ти ћеш од сада да будеш део наше породице, а ми део твоје. Хвала ти што си са нама и што ћеш нам помоћи да се наша компанија развија и буде пример осталим компанијама да треба да се понашају друштвено одговорно. Ми смо у једном транзитном периоду у коме ћемо омогућити инклузију људи са инвалидитетом и олакшаћемо им кретање.“, рекао је Губеринић приликом посете Радовану.

Поносан сам што сам део CarGo тима и што ћу дати допринос новом пројекту“, написао је Радован Самарџић.

Председник Удружења грађана „CarGo“ Александар Вучић истакао је да је Радован симбол борбе и да је веома поносан што је Удружење добило члана који никада није одустао од својих снова.

У Србији има много особа са инвалидитетом које људи посматрају другачије, али ми верујемо да свима треба пружити шансу. Удружење ће бринути о Радовану и осталим члановима који имају проблеме“, казао је Вучић и напоменуо да не само да је отежано кретање, већ је отежано и запошљавање особа са инвалидитетом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ЦарГо": Одговоримо хуманошћу на најављени протест таксиста

Пошто Радован има инвалидитет, по њиховој категоризацији било им је невероватно да неко хоће да га запосли. Наравно, Радован не може да ради физичке послове, међутим, дигиални послови су другачији. Овим поводом поручујемо држави – немојте законима да ограничавате, већ почните да подстичете“, изјавио је председник Удружења „CarGo“.
Вучић је још једном захвалио компанији CarGo Technologies што је као ITкомпанија изашла у сусрет Удружењу, које користи њихов софтвер, и придружила се акцији пружања подршке особама са инвалидитетом.

Он је подсетио да су недавно купљена и наручена елетромоторна колица која се по специјалној мери израђују за Радована у Немачкој и која ће му помоћи да се олакшано креће и живи, као и да ће имати бањску рехабилитацију која ће му макар мало олакшати свакодневну борбу.


(PR)