Богољуб Карић позвао Фолксваген да отвори фабрику у Србији

Танјуг

субота, 08. 06. 2019. у 17:45

 Богољуб Карић позвао Фолксваген да отвори фабрику у Србији

Богољуб Карић / Фото З. Јовановић

Долазак немачког аутомобилског гиганта Фолксваген у Србију осигурао би стабилну будућност нашој земљи, навео је Карић и додао да је вредност пројекта 1,4 милијарде евра
Председник Покрета Снага Србије (ПС С) БК Гроуп Богољуб Карић упутио је писмо председавајућем борда менаџмента немачког Фолксвагена (ВW) и председавајућем борда бренда ВW путнички аутомобили Херберту Дису, у којем га је, позивајући се на лично познанство, замолио да тај аутомобилски гигант инвестира у Србији.

Карић је у саопштењу достављеном медијима навео да се за долазак Фолксвагена бори и председник Србије Александар Вучић, који је, каже, недавно нагласио да ће се борити до краја да се градња фабрике једне од технолошки најнапреднијих компанија на свету реализује баш код нас, јер смо најбољи у конкуренцији Румуније, Бугарске, Турске и Северне Македоније.

Долазак немачког аутомобилског гиганта Фолксваген у Србију осигурао би стабилну будућност нашој земљи, навео је Карић и додао да је вредност пројекта 1,4 милијарде евра, а да би ново постројење запослило 5.000 радника.

То би увезало српске кооперанте и трасирало пут за нова улагања страних компанија у Србији, навео је Карић, који је позив немачком гиганту послао као подршку настојањима председника Вучића, 3. априла.


У писму Дису, Карић је навео да му се обраћа као "професионалцу изузетног формата чији рад прати, са иницијативом и молбом да пословном одлуком покрене нови успешни развојни процес у Југоисточној Европи и Србији".

Подсетио је Диса да је породица Карић пре готово пола века почела приватни породични бизнис у старом и историјском месту Пећ на Косову и Метохији, а да су малу компанију одмах на почетку назвали "Браћа Карић" (БК).

"У протеклих пет деценија, радећи на свим светским континентима, успели смо да изузетном посвећеношћу у заједничком раду и великом пожртвованошћу, достигнемо светску признатост као чланица 100 најуспешнијих компанија и пословних групација на Wорлд Финанце", навео је Карић.

Додао је и да су на позив председника некадашњег С С СР-а Михаила Горбачова основали прву приватну компанију у Москви, као и да су у партнерству са Универзитетом Ломоносов отворили први приватни факултет за менаџмент, основали прву приватну банку, осигуравајуће друштво.

"На основу тога предузетничког модела, започела је и чувена совјетска ''перестројка'', а затим смо све то исто по први пут крајем осамдесетих година урадили и у Србији", истакао је Карић.

С обзиром да је позната чињеница да светски гигант Фолксваген ускоро доноси одлуку о стратешкој инвестицији и изградњи своје фабрике у региону Југоисточне Европе, Карић је, као колега, Дису упутио личну иницијативу и подршку, да тај значајни пословни подухват реализује у Србији.

"Традиционална вековна привредна сарадња СР Немачке и СФР Југославије и Србије, која је средином прошлог века утврђена историјским заједничким одлукама два велика светска лидера Вилија Бранта и Јосипа Броза Тита, гарант је природне повезаности наше две земље и наших пословних интереса", навео је Карић.

Додао је да је потврда за то и чињеница да данас у Немачкој живи и ради милион Срба, препознатих као посебно цењени успешни радници и стручњаци.

Навео је и да Србија данас представља најатрактивнију инвестициону тачку на карти Југоисточне Европе, захваљујући својој стратешкој позицији и величини, школованим и способним младим људским ресурсима, уз трајну националну амбицију да сарадњом са светски признатим инвеститорима који су овде већ дуго присутни, докаже своју способност и спремност за лидерство у региону.

"Истовремено, стабилно политичко вођство Србије од стране нашег председника Александра Вучића, доказаног и способног стратега развоја модерне Србије, представља додатну гаранцију коју је препознало већ више стотина немачких компанија инвестирајући у нашој земљи у последњих десетак година", навео је Карић у писму упућеном Дису.

Као најновији пример, Карић је навео и отварање велике модерне фабрике немачког гиганта у авио индустрији МТУ код Београда,

Како је навео, из свих наведених чињеница и разлога, замолио је Диса да препозна велики потенцијал Србије и њених привредних и пословних перформанси, као и трајну подршку коју Фолсваген може добити од свих грађана Србије, њених власника приватног капитала, председника Србије и Владе Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)