Дунав осигурање на сајму Агросим у Сремској Митровици

Танјуг

субота, 08. 06. 2019. у 23:59

 Дунав осигурање на сајму Агросим у Сремској Митровици

Фото Танјуг

Национална осигуравајућа кућа "Дунав осигурање“ другу годину за редом подржала је Сремски сајам пољопривреде, Агросим, у Сремској Митровици, чији је штанд данас посетио министар пољопривреде
Национална осигуравајућа кућа "Дунав осигурање“ другу годину за редом подржала је Сремски сајам пољопривреде, Агросим, у Сремској Митровици, чији је штанд данас посетио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

У време када су, због обилних падавина, делове Србије задесиле поплаве, тема о важности осигурања пољопривредне производње поново је актуелизована, а посетиоци сајма Агросим данас су управо о могућностима осигурања могли да се информишу на штанду "Дунав осигурања“.

Пољопривреда у Србији једна је од стратешких привредних грана, која има економски и социјални значај, доприноси бруто друштвеном производу, али и запослености становништва и подизању животног стандарда, рекла је директорка Главне филијале "Дунав осигурања“ у Сремској Митровици Нада Ковачевић, напомињући да је неопходно стално утицати на подизање свести пољоприрведника о важности осигурања, имајући у виду да је и даље мали број пољоприрведника који осигуравају своју производњу.

"У Србији се осигурава око 12 одсто коришћене пољоприрведне површине, док је у Срему тај проценат и нижи и износи десет одсто. Климатски услови се мењају и тога смо свесни, а за озбиљну пољоприрведну производњу није довољно само применити агротехнику. Међутим, и даље је веома мали број пољопривредника који осигуравају своју производњу“, рекла је Нада Ковачевић.


Она каже да је урпаво из тих разлога, Компанија "Дунав осигурање“, у сарадњи са Удружењем новинара "Агропреш“ пре осам година почела да реализује едукативне радионице које се баве осигурањем пољоприрведне производње у Србији.


"Едукација свакако није брз успех, али је сваки нови регрутовани осигураник успех. То је потврда и држави и осигуравајућим кућама, а пре свега ''Дунав осигурању'' као највећем националном бренду у области осигурања, са 37 одсто учешћа осигурања усева, да заједничким наступом и синергијом могу подићи свест пољоприрведних произвођача о значају осигурања“, рекла је Нада Ковачевић.

Она је прецизирала да, уз субвенцију премије од 40 одсто, колико држава даје, осигураници практично плаћају, како каже, 60 одсто од пуне цене осигурања."Тако, на пример, за осигурање једног хектара пшенице, на подручју Срема, на принос од 7.000 килограма и цени од 18 динара по килограму, пољоприрведни произвођач треба да издвоји око 3.700 динара. Приликом уговарања, плаћа само пет одсто премије, односно порез, док се остатак плаћа након скидања усева, односно жетве“, објаснила је Ковачевићева.

Компанија „Дунав осигурање“ на данашњем сајму Агросим у Сремској Мигтровици, представила је више од 90 услуга из своје палете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације