Недимовић: Нови правилник о продаји робе биљног порекла на јесен

Танјуг

08. 06. 2019. у 17:38

Недимовић: Нови правилник о продаји робе биљног порекла на јесен

Фото Танјуг

На дводневном сајму учествује око 100 излагача из области пољомеханизације, произвођачи сточне хране, месних производа, млекаре, винарије, кланице и друге фирме
СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић отворио је данас Сајам пољопривреде "Агросирм", у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици.

На дводневном сајму учествује око 100 излагача из области пољомеханизације, произвођачи сточне хране, месних производа, млекаре, винарије, кланице и друге фирме.

"Соларна плоча на ''Дубравиној'' приколици је будућност, из простог разлога што се много мање енергије троши, него кад је у питању дизел гориво. Мислим да ће ово направити револуцију на српском тржишту и то је устари главна поента ове манифестације - да промовише оно што је српски производ, да таквих производа буде што више на тржишту, како би пронашао што већи број купаца", рекао је министар Недимовић.

Он каже да 20 година није било довољно механизације из Србије.

"Почели су сада да се надмећу произвођачи трактора, поготово од како смо најавили ИМТ. Од тог момента је већ кренула трка и на тржишту да се колебају цене, а има и нових производа, тако да је очигледно све то дало резултате“, рекао је Недимовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Сајам у Сремској Митровици: Више од стотину излагача

Министар је најавио нови правилник који ће се односити на продају робе биљног порекла, а који би требало да буде донесен на јесен.

"Ту пре свега мислим на компоте, џемове и све друге производе од воћа и поврћа и да дамо малим произвођачима могућност да за мале серије не морају да буду организовани као индустрија, него само да задовољавају безбедносне критеријуме и да могу да изађу на тржиште, јер ће имати на свом производу ознаку државе о квалитету производа“, рекао је министар Недимовић.

На другом сајму пољопривреде у КПЗ у Сремској Митровици, приказане су и пољопривредне машине, производене у том заводу, приколице, дрљаче, фелне, дизалице.

Организатори пољопривредног сајма су КПЗ, Регионална привредна комора Сремског округа и град Сремска Митровица.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације