БЕОГРАД - Ер Србија у јуну уводи директне летове ка девет нових градова, што представља највећи број нових дестинација од 2013. године од када компанија послује под овим именом.

Увођењем редовних летова током целе године ка Кијеву, Мадриду, Барселони, Ријеци, Краснодару, Хелсинкију и Каиру, као и сезонских линија за Ницу и Задар, национални авио-превозник повећава број својих дестинација за готово петину, саопштено је из Ер Србије.

Инаугурациони летови ка Хелсинкију и Барселони заказани су за 1. јун, након чега ће се летови ка престоници Финске обављати три пута, а ка шпанској дестинацији два пута недељно. Већ наредног дана авиони Ер Србије полетеће ка три нове дестинације, спајајући Београд са Ницом и Мадридом два пута, а са Кијевом три пута недељно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Ер Србија" појачала кабинску и летачку посаду

Први лет за Краснодар биће обављен 3. јуна, након чега ће се ка граду на југу Русије летети три пута недељно. Увођење летова за Ријеку и Каиро, који ће се обављати два пута недељно, планирано је за 4. јун.

Последњим инаугурационим летом од Београда ка Задру, Ер Србија ће 21. јуна обележити повезивање и са овим градом у Хрватској који ће на плану лета бити два пута недељно током летње сезоне. “Увођењем чак девет нових линија у току само једног месеца, Ер Србија је још једном потврдила позицију регионалног лидера у области комерцијалног авио-саобраћаја", изјавио је генерални директор Ер Србије, Данкан Нејсмит.

Додаје да је изборо дестинација, којим је значајно унапређена функционалност мреже Ер Србије, направљен пажљиво, у складу са жељама путника и стратешким плановима даље експанзије.

Повезивањем српске престонице са девет стратешки распоређених нових дестинација и проширењем међународне мреже Ер Србије на укупно 49 дестинација, национални авио-превозник пружа снажну подршку привреди и подстиче раст туризма, наводи се у саопштењу.