Србија мора да настави да се такмичи сама са собом, са својим манама, да их побеђује, и превазилази, поручује председник Србије Александар Вучић у интервјуу порталу Телеграф.

Председник Србије је тај интервју дао током вожње, синоћ, управо отвореном деоницом Коридора 10 кроз Грделичку клисуру.

Он је рекао да је јуче био предиван дан и да мисли да су сви људи били задовољни.

"Нешто радите, градите. За то вам је било потребно време и онда се прикаже резултат. Мислим да сте и ви били задовољни, јер сте видели другачију Србију, успешнију, модернију. Србију за коју смо веровали да можемо да је направимо, тако да сам баш срећан", нагласио је председник Србије.

Како је навео, Србија мора да настави да се такмичи сама са собом, са својим манама, да их побеђује, превазилази их.

Али, додаје, Србија мора да се такмичи и са свима другима, јер, истиче, земље око нас напредују и сви се боре.

"То је једна стална утакмица", истакао је Вучић.

Како наводи, довољно је да се погледа како је Пољска изгледала пре 40 година, а како данас, како је Србија изгледала пре 40 година, а како данас.

Он је подсетио да је Србија у периоду од 2008. до 2013. године подигла бруто домаћи производ за свега 700 милиона, а да је у последњих пет година за 6,5 милијарди.

Пролазећи поред тунела Предејане, Вучић каже да постоји бојазан "за Драгана, власника мотела, који запошљава цело село" како ће опстати, јер више није на главном путу.

Помоћи ћемо му, ставићемо један знак за његов мотел, како би људи могли да сврате, рекао је председник Србије.

Према Вучићевим речима, национални симбол је нешто најлепше.

"Волим и што је национални симбол и овај тунел. Погледајте, много је важно што је асфалт овде, а не бетон. Сигнализација је фантастична са овим џет-вентилаторима, изузетно изгледа", напоменуо је Вучић.

Фото: И. Митић


Осим регионалних путева, гледаћемо, како каже председник Србије, да додатно уредимо пут Параћина, па до скретања за Шарбановац и Зајечар.

Доласком нових инвеститора, доласком Зи Ђина у Бор, то ће бити велики напредак, додао је он.

"Једина бојазан коју имам, јер смо ствари поставили добро, јесте ситуација на Косову. Никаквих других проблема немамо", нагласио је Вучић.

Овај Моравски коридор је од изузетног значаја и он повезује Чачак, Краљево и Крушевац и више мањих места, нагласио је Вучић и додао да се тиме спајају коридори 10 и 11.

"Ми се сада боримо за ове коридоре, да придобијемо путнике. Ове године ћемо имати 67 милиона, пре три године смо имали 32 милиона", рекао је он истакавши да је циљ да се дође до 120 милиона.

Сада радимо Београд-Будимпешта, али ће сви ићи пругом из централне Европе и то Беч-Будимпешта-Београд, било да се иде на Скопље-Солун-Атину или Софију-Истанбул, навео је председник Србије.

Printskrin Telegraf.rs

После тога морамо да радимо овај Коридор 10 кроз централну Србију, имамо уговор и ради се Ниш-Димитровград за 263 милиона евра, варимо прве цеви за гасовод, до краја године морамо завршити гасовод, рекао је Вучић.

Каже да има другачијих мишљења и да би било нездраво да их нема.

"Али кад причате подељено, то значи да је то негде 48-52, 49-51.. па то нема везе с тим. Они инститирају да је српско друштво подељено, јер када је њих 10 одсто, сматрају да су једнако вредни као да их је 90 одсто", рекао је Вучић.

Како каже, неће да прихвата подељеност, али хоће различитости, ако су засноване на аргументима, озбиљности и одговорности.

Интервју је, иначе, дао возећи сопствену шкоду октавију, уз опаску да му се таква прилика ретко пружа од када је на челу државе.

Екипи Телеграфа, коју је повезао својим аутомобилом, рекао је да није дуго возио путевима Србије, па зато има "и мало трему", али је, истиче, пресрећан због завршетка аутопута.

Шкода октавија је његов лични аутомобил, 2006. годиште, која се, како каже, последњих 5-6 година и не вози.

О ОЧЕКИВАЊИМА ОД СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ И КИМ

Председник Србије Александар Вучић од предстојеће седнице Скупштине Србије о Косову и Метохији очекује да се грађанима покаже шта је то што се заиста збива, шта је урађено добро, шта погрешно и шта је то што може још да се уради.

Он је, у интервјуу порталу Телеграф, рекао да не очекује да се неко из опозиције сложи с тим.


Printskrin Telegraf.rs


Како истиче, суштина је да имамо право да изнесемо шта је то што смо урадили, шта ћемо радити, какви су нам планови.

"Друга ствар је та што некима од њих не одговара да кажу ''види, ови су успешнији, па зато губимо изборе'', него ће увек бити криви медији или ко зна ко већ", каже Вучић.

Упитан да ли би седница 27. маја у Скупштини Србије посвећеној КиМ могла да буде зачетак дијалога између власти и опозиције, Вучић је рекао да дијалога има сваког дана и да "нико од нас не чезне да се сретне један с другим, нити се много волимо, нити треба да се фолирамо како ћемо много да се волимо".

Немам велике снове, али мислим да је важно да се чује аргументација, нагласио је председник Србије.

Он је изнео очекивање да ће данашњи избори на северу КиМ протећи мирно и каже да је сигуран да ће 99 одсто Срба гласати за Србе и политику која подржава Београд.

Printskrin Telegraf.rs


Упитан да ли и шта може да се деси у наредних месец и по дана до 1. и 2. јула када је у Паризу заказан наставак разговора између Београда и Приштине, Вучић је рекао да нема никакве сумње да не може ништа да се догоди.

"Да ли ће нешто у појавном облику да се догоди, да буде тобож нешто мање агресије и нешто пријатније", то је већ питање, рекао је председник Србије у интервјуу Телеграфу.

ПОРУКА НА ИНСТАГРАМУ: САМО КАД СЕ ГРАДИ И РАДИ, ТУ ЈЕ РЕЗУЛТАТ

На Инстаграм налогу председника Србије Александра Вучића данас је објављена порука да када нешто радите и градите онда дође и резултат.

"Нешто радите и градите, и за то вам је потребно време и онда се покаже резултат", порука је на налогу "будућностсрбијеав", која је објављена након што је јуче отворен јужни крак коридора 10 кроз Грделичку клисуру.

Прочитајте још - ВУЧИЋ СВЕЧАНО ОТВОРИО АУТОПУТ: Киптим од срећа, радости и поноса, за овако нешто велико, моћно и лепо, што надилази наше снове (ФОТО+ВИДЕО)

Уз поруку је објављен и кратак видео на коме се види да се и председник Вучић лично провозао тим путем у суботу увече.