Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, уочи отварања јужног крака Коридора 10, да је ово дан за историју, јер је завршено оно што годинама уназад никоме није пошло за руком.

Председник је истовремено у поруци на Инстраграм налогу "будућностсрбијеав", неколико сати пред званично пуштање саобраћаја на јужном краку Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, захвалио свима који су допринели да сан постане стварност.

"Завршен је један велики посао! Хвала вредним радницима на преданости и пожртвованости да се савлада све оно што годинама уназад нико није успео, хвала и грађанима Србије који су веровали у овај сан који је данас стварност."

Вучић је додао да су будућност квалитетне и безбедне саобраћајнице, нова радна места, инвестиције и останак људи у својим родним местима.

Још једном је поменуо мост Врла код Владичиног Хана, као један од највећих градитељских подухвата.

"Мост Врла је најлепши пројекат на просторима бивше Југославије! Захвалан сам и срећан што сам председник земље која је успела да се избори са стварима са којима пре нисмо успели да се изборимо. Живела Србија!", навео је председник Србије у поруци објавељној уз краћи видео-снимак са те деонице Коридора 10.