ЗАДРУГАРИ и пољопривредна газдинства у Србији, као и њихови кооперанти, моћи ће да добију повољан кредит за обртна средства од Поштанске штедионице. Камату на кредит враћаће локалне самоуправе из дела свог буџета намењеног за аграр. На овај договор данас су свој потпис ставили министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић (на слици десно) и председник ИО Поштанске штедионице Бојан Кекић (на слици лево).

- Идеја је да задругарство и пољопривредна газдинства у Србији заживе. Свесни смо да постоји потреба и за обртним средствима и управо ту Поштанска штедионица налази своје место - рекао је Кркобабић. - То нису велика средства која оптерећују локални буџет али су драгоцена за задруге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Посао за још 400 радника

Новац који ће задругари моћи да добију, намењен је пре свега за куповину репроматеријала и друго. Једина обавеза задругара је да отворе рачун у Поштанској штедионици. Локалне самоуправе у зависности од величине свог буџета имају на располагању два до шест процената новца намењеног за инвестирање у развој пољопривреде, па им субвенционисање камате неће бити проблем.