Мали: Плате у предшколским установама веће за девет одсто

Танјуг

18. 04. 2019. у 13:34

Мали: Плате у предшколским установама веће за девет одсто

Синиша Мали, Фото: Танјуг

Министар финансија Синиша Мали изјавио је у Скупштини Србије, образлажући Предлог закона о допуни Закона о буџетском систему, да ће плате запослених у предшколским установама бити од маја повећане
БЕОГРАД - Министар финансија Синиша Мали изјавио је у Скупштини Србије, образлажући Предлог закона о допуни Закона о буџетском систему, да ће плате запослених у предшколским установама бити од маја повећане за девет одсто.

"Плате запослених у предшолским установама биће повећане за девет одсто у односу на плату из децембра 2018. године, уместо досадашњих седам одсто, почев од плате за мај 2019. године", рекао је Мали у Скупштини Србије.

Он је посланицима представио и Предлог Закона о давању гаранције Републике Србије у корист Сосијете женерал банке, Комерцијалне банке и Војвођанске банке за измирење обавеза јавног предузећа "Србијагас".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Београдски вртићи добијају 200 запослених

„Реч је о задужењу ''Србијагаса'' по основу Уговора о кредиту за изградњу гасовода на територији Србије од границе с Бугарском до границе с Мађарском и другим суседним земљама са Србијом, кроз улагање у капитал акционарског друштва Соутх Стреам Сербиа из Швајцарске", рекао је Мали.

Додао је да је износ кредита 70 милиона евра, а рок враћања шест година, укључујући период почека од две године.

На дневном реду седнице Скупштине су и Предлог закона о потврђивању Споразума Владе Србије и Владе Чешке Републике о регулисању дуга Републике Србије према Чешкој Републици као и Предлог закона о потврђивању Споразума између Влада Републике Србије и "Рондеџ Финанце Инц" о регулисању неизмиреног дуга Србије према "Рондеџ Финанце Инц".

Једна од тачака дневног реда је и Закон о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Француске о активностима француске агенције за развој (АФД) и "Пропарцо" (Друштво за промоцију и учешће у привредној сарадњи), којим се регулише оснивање представништва АФД у Србији ради унапређења сарадње, као и Закон о изменама и допунама Закона о странцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације