СИМЕНС У КРАГУЈЕВЦУ САРАЂУЈЕ СА ФРАНЦУЗИМА: Праве трамваје и за Шпанце?

М. Ђошовић

уторак, 16. 04. 2019. у 16:02

СИМЕНС У КРАГУЈЕВЦУ САРАЂУЈЕ СА ФРАНЦУЗИМА: Праве трамваје и за Шпанце?
Производња трамваја са обележјима произвођа са Азурне обале могла би већ почетком наредне године да крене за шпанско тржиште

У ИНДУСТРИЈСКОЈ зони "Собовица" код Крагујевца ускоро ће почети да се гради нова фабричка целина француске компаније "Авенио" која интензивно сарађује са немачким "Сименсом" а производња трамваја са обележјима произвођа са Азурне обале могла би већ почетком наредне године да крене за шпанско тржиште, сазнају "Новости".

Делегација из Француске је већ боравила у Крагујевцу и како незванично сазнајемо одушевљена је пословним амбијентом у "Собовици", индустријском зоном коју је поставио Братислав Милановић, оснивач компаније "Милановић инжињеринг", сада члан борда познатог немачког гиганта "Сименс".

Прочитајте још - НЕМАЧКИ "СИМЕНС" ШИРИ ПОСАО: Радна места за 2.000 људи у Шумадији

С обзиром на то да је тренутно уређено тек 120 хектара земље која би, према пројекцијама државе и локалне самоуправе требало да се простире на 663 хектара земљишта, изградња нове фабричке хале треба да добије контуре већ крајем јула. У интегрисаној фирми немачког гиганта и фирме српског бизнисмена из Немачке већ креће изградња конструкције за шинска возила намењена за аустријску железницу, а најављено је да би ускоро вагони из Шумадије могли да се извозе и за лондонски метро.

Трамваји компаније "Сименс - Авенио" прво крећу за француско и шпанско подручје, а затим и за тржишта Северне Америке, Азије, Африке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације