Апликација Привредне коморе Србије „PKSinstantPAY" добила је признање „Most Innovative Instant Payment Application Product in 2019" за допринос дигиталном развоју технологије плаћања. Нагарада је уручена Катарини Оцоколјић, секретару Удружења за банкарство, осигурање и друге финансијске институције ПКС на конференцији Technobank 2019.

Ово признање резултат је тимског рада уз велики труд и залагања на шта смо веома поносни, јер нам даје позитиван импулс да наставимо да, као асоцијација која окупља сва привредна друштва у Србији, пратимо трендове, окрећемо се новим технологијама, како бисмо унапредили и олакшали пословање чланицама Привредне коморе Србије, а посебно малих и средњих предузећа и сектора предузетништва", изјавила је Оцокољић приликом уручења награде. Награду је уручио представник Организационог одбора конференције Technobank 2019 Борис Вујачић.

PKS instant PAY" је апликација која омогућава наплату производа и услуга мобилним телефоном или таблет уређајем. Нова апликација ПКС доноси проширење могућности наплате, без икаквих иницијалних и фиксних трошкова. Заснована је на Инстант платном систему Народне банке Србије за плаћања у режиму 365 дана у години, седам дана недељно, 24 часа дневно и биће доступна кроз све банкарске канале. Реч је о најсавременијем начину безготовинског плаћања преко кога прималац добија средства одмах. Апликација је намењена трговцима, односно свим предузетницима који на својим продајним местима немају ПОС терминале за плаћање картицама.

Тецхнобанк је водећа конференција у региону западног Балкана и „место окупљања" банака и излагача из региона, која служи као платфома за размену информација о новим трендовима из банкарске индустрије. Теме које конференција обрађује увек се тичу будућности начина плаћања и еволуције банкарске индустрије и њеног утицаја на локална тржишта.

Током конференције, као и ранијих година, одржан је специјализовани форум - CARD FORUM & EXPO 2019, потпуно посвећен платним трансакцијама путем банкарских картица и подржаним ИЦТ технологијама у Европи и свету. Овогодишњи CARD FORUM & EXPO покрио је најважније аспекте контактних и бесконтактних платних система на бази смарт картица.