И Приштина зове Фолксваген

Танјуг

петак, 12. 04. 2019. у 13:46

И Приштина зове Фолксваген

Фолквсаген,Фото Танјуг/Ап

Приштина је упутила позив компанији Фолксваген да инвестира на Косову и Метохији
Приштина је упутила позив компанији Фолквсаген да инвестира на Косову и Метохији, пренео јеприштински портал telegrafi.com.


Портал преноси писмо министра трговине и индустрије Ендрита Шаље, упућено Управном одбору Фолксвагена, у којем стоји да "на основу информација да компанија планира инвестиције у југоистоцној Европи, то министарство и косовска влада желе да изразе своју спремност да служе у правцу уводења те инвестиције на Косово".


Шаља у писму наводи да Косово и Метохија заузима 44. место у извештају Светске банке за лако пословање и да је "земља са најбољим географским положајем у региону".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шиб: Долазак Фолксвагена био би сјајна ствар за Србију


Према писму, додаје се да су младо становништво и законска основа главни разлози да Фолксваген инвестира на Косову.


Шаља се у писму позива, као на додатниаргумент, на "преференције грађана региона у погледу аутомобила".


"Северна Македонија и Албанија могу се оценити као земље у којима грађани возе Мерцедес, Србија се може назвати Фијатовом локацијом због чињенице да тамо постоји фабрика. Косово се несумњиво може назвати Фолксвагеновим местом, јер су врло популарни меду нашим грађанима. Верујем да имамо највећи број Фолксваген аутомобила по глави становника", пише Шаља, а преноси Телеграфи.цом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Sladjan

12.04.2019. 16:45

Zamislite ljudi da srbi kupuju siptarski golf??!?!?jedini nacin da see srbima zgadi ovaj auto i da se vise ne kupuje je da ga kosovari prave!!!!!!

Bole

12.04.2019. 17:34

otvorite fabriku jermii volimo da vozimo auto. haha. Kakav glup argument nepismenog coveka. Fali mu i stručna radna snaga. Nisu teroristi vicni radu. Sutra ce na bolovanje kolektivno.

Mungos

12.04.2019. 18:03

šiptarski brend-jambolija na sedišta umesto presvlaka i bele kapice na ventili- pravi kosovagen!!!

Miki-Zg

12.04.2019. 18:16

U budućem Folksvagenu će se izrađivati auti ,a neće se uzgajati kokain ,heroin,trava i distribuirati po cijelom svijetu ,što Šiptari -Šiptarska mafija vrlo uspješno radi !

Roki

12.04.2019. 19:23

Ipak su oni u pravu. Srbi da se odluče za koju će fabriku da rade. Ne može se sedeti na dve stolice. Pogotovo ne u auto-industriji.

Ozren B.

26.04.2019. 14:49

Šiptari će pored svega što su argumentovali, u nov folksvagen uraditii najsavremenije bunkere!?