Град Крагујевац је спреман да дочека Фолксваген у сваком смислу - и са земљиштем, инфраструктуром и радном снагом, уколико та немачка компанија одлучи да дође у тај град, изјавио је данас градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

"Мислим да инвеститор какав је Фолксваген тражи поднебље какво је ово наше шумадијско, због тога што овде има стабилност, квалитетну и едуковану радну снагу која је навикла на послове којим се они баве и која им омогућава да се баве развојем, не само простом производњом", рекао је Николић новинарима.

Он је подсетио на то да је Крагујевац у последњих 10 година у два наврата учинио "искорак" у том смислу, дочекујући два огромна инвеститора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Folksvagen još nije odlučio gde će graditi fabriku

Рекао је да је Крагујевац спреман да дочека и нове велике инвеститоре, што је показао и са пројектом Минд парк, као и компанијом Милановић инжењеринг, која је успела да привуче Сименс у Крагујевац где ће производити шинска возила.


Радомир Николић

Николић је истакао да константно постоји интересовање за долазак компанија у Крагујевац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Bitka za "Folksvagen"!

Према његовим речима, два инвестирора - Вакер Нојсон и Јанг Фенг, купили су од града парцеле величине 10 и пет хектара.

Градоначелнк Крагујевца је прецизирао да ће једна компанија почети производњу од новембра и да очекује отварање 500 до 600 радних места, док друга фирма планира да запосли од 200 до 300 радника.