Пропао први покушај продаје хотела у Нишкој Бањи

Бета

14. 03. 2019. у 12:22

Пропао први покушај продаје хотела у Нишкој Бањи

Хотел "Озрен" у Нишкој бањиФото Д. Алихоџић

Прво јавно надметање за продају хотела "Озрен" у Нишкој Бањи неуспешно је окончано пошто није било заинтересованих купаца, потврдили су агенцији Бета у Пореској управи

Прво јавно надметање за продају хотела "Озрен" у Нишкој Бањи неуспешно је окончано пошто није било заинтересованих купаца, потврдили су данас агенцији Бета у Пореској управи.

Према речима надлежних у Пореској управи, надметање ће бити поновљено за две недеље, а почетна цена биће, у складу са законом, снижена.

У Пореској управи су навели да ће оглас о поновној продаји хотела "Озрен" бити објављен на њиховом сајту и у неком од дневних листова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Озрен" на лицитацији

Почетна цена на првој, јуче одржаној лицитацији била је 198 милиона динара, с тим што је у првом позиву купцима наведено да хотел не може бити продат по цени нижој од 75 одсто почетне вредности, односно за мање од 148,5 милиона динара.

Један од највећих хотела у Нишкој Бањи продаје се у поступку принудне наплате пореза од фирме "Редwоод" из Руме, која је непосредно повезана са фирмама америчког бизнисмена српског порекла Србе Илића.

Илић је 2003. године купио "Србијатурист" у чијем власништву се налазио и хотел "Озрен". Та приватизација је пропала, због чега је "Озрен" већ две деценије затворен.

Хотел има безмало 300 постеља у 144 собе и три апартмана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације