Влада Србије за младе предузетнике издвојила 220 милиона, а за предузетнице 100 милиона динара

Бета

06. 03. 2019. у 19:21

Влада Србије за младе предузетнике издвојила 220 милиона, а за предузетнице 100 милиона динара

Илустрација Фото В. Данилов

Влада Србије усвојила је данас уредбу о отварању регионалних иновационих стартап центара и за младе предузетнике издвојила 220 милиона динара, а посебном уредбом за жене предузетнице издвојено је 100 милиона динара за 2019. годину

Влада Србије усвојила је данас уредбу о отварању регионалних иновационих стартап центара и за младе предузетнике издвојила 220 милиона динара, а посебном уредбом за жене предузетнице издвојено је 100 милиона динара за 2019. годину.

На данашњој седници је усвојена и Уредба о утврђивању Прогама за промоцију и популаризацију иновација и иновационог предузетништва за 2019. годину, а како се наводи у саопштењу, то ће допринети да грађани, а посебно млади размишљају на предузетнички начин.

"Намера је да се информише јавност, универзитетска, академска, научно-истраживача и пословна заједница, а пре свега млади о системским мерама које спроводи Влада Србије", наводи се у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: PODSTICAJ ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU: Inovacioni projekti da budu spremni

Посебном уредбом која је усвојена данас уређена је подршка женама у иновационом предузетништву, а наводи се да је неоходно променити пословни амбијент и обезбедити да жене у већој мери буду оснивачи, власници или деоничари привредних субјеката.

Усвојена су три закључка о сарадњи Србије и Туниса у областима образовања, науке, културе, омладине и спорта за 2019, 2020. и 2021. годину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Čadež: U 2019. velike investicije u Srbiji

Такође је усвојен и закључак о утврђивању основе за закључивање Меморандума о разумевању у области рада и социјалне заштите између ресорних министарстава две земље, наводи се у саопштењу Владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације