БЕОГРАД - Компанија "Ал Дахра Србија", која је крајем прошле године постала власник дела некадашњег ПКБ-а, исплатила је свим запосленима у том предузећу 450 евра по години стажа.

У наредном периоду, каже за Танјуг председник Самосталног синдиката "Ал Дахра Србија" Милисав Ђорђевић, биће покренута иницијатива везана за преговоре о колективном уговору.

"Свим запосленима исплаћене су отпремнине од 450 евра по години стажа и сви смо запослени на одређено време уговорима у трајању од пет месеци. На жалост, запошљавање на одређено је унело неизвесност међу запослене. Ипак, испуњени су сви начелни договори постигнути пред приватизацију", каже Ђорђевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПКБ ће опет бити гигант

На питање Танјуга да ли су радницима плате редовне и да ли су на истом нивоу као пре приватизације, Ђорђевић каже да су плате које исплаћује "Ал Дахра" умањене само за износ минулог рада, јер, каже, законског основа да тај износ исплаћује нови послодавац, нема.

фото З.Јовановић
Ђорђевић каже да је нови послодавац испоштовао све начелне договоре приликом приватизације и најављује да ће по завршетку процеса потврђивања репрезентативности синдиката покренути иницијативу за преговоре о колективном уговору.

"Ал Дахра" је крајем прошле године постала власник дела некадашњег ПКБ-а за 105 милиона евра.

ПКБ је 14. децембра прошле године платила Граду Београду целокупан основни дуг на име пореза на имовину који годинама није плаћан у висини од 719.525.041,34 динара.

фото Ж.Кнежевић

Град Београд је 4. јануара са компанијом ПКБ потписао споразум о одлагању плаћања преосталог дуга у износу од 198.920.081,16 динара, који се односи на неплаћене камате.