Етихад је одлучио да откаже куповину ербасева А320 нео, па је тако депозит који је Јат ервејз 1998. уплатио Ербасу враћен Ер Србији.

То је урађено само захваљујући стратешком партнерству са Етихад ервејзом, потврђено је у националној авио-компанији, преноси Б92.нет.

Као део текућег реструктурирања Етихад групе, Етихад ервејз је одлучио да откаже куповину одређеног броја ербасева А320 нео.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Министарство здравља и "Ер Србија" за брз превоз пацијената

У компанији Ер Србија наводе и да дугорочни развој флоте остаје део стратешких разговора два партнера.

"У авио-индустрији влада једна од најјачих конкуренција и она се стално појацава. Са променама у потражњи, агресивном конкуренцијом и несигурном ценом горива, као највецег фиксног трошка авио-компанија, све озбиљне авио-компаније пажљиво планирају дугорочни развој своје флоте. То су главни разлози због којих се Етихад ервејз одлуцио да откаже набавку поменутих 10 авиона", наводи та компанија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Er Srbija najbolje ocenjena avio-kompanija u JIE

Ројтерс је јуче објавио да компанија Етихад планира да отпусти 50 пилота до краја овог месеца а светски медији су писали да је та компанија отказала и наруџбину 10 ербас А320 нео што је било директно повезано са Ер Србијом јер је управо такав тип авиона требало да стигне у флоту.