Телеком Србија поново подржава технолошке предузетнике

Танјуг

уторак, 18. 12. 2018. у 15:46

Телеком Србија поново подржава технолошке предузетнике

Фото Танјуг

Компанија Телеком Србија покренула је нови, трећи циклус програма "мтс стартап убрзање" намењен предузетницима који тек развијају своју пословну идеју

Компанија Телеком Србија покренула је нови, трећи циклус програма "мтс стартап убрзање" намењен предузетницима који тек развијају своју пословну идеју, у склопу којег ће технолошким предузетницима, полазницима Стартап академиије, бити обезбеђена подршка за развој њихове иновативне идеје и новчани подстицај у износу од 20.000 евра.

Телеком Србија је овај програм развио у сарадњи са удружењем Стартит, организатором Стартап академије која се сматра једном од најбољих едукативних платформи за технолошке предузетнике у региону, наводи се у саопштењу Телекома Србија.

Компаније које су прве лекције о предузетништву стекле у Стартап академији приходовале су до данас више од 20 милиона евра и узеле су више од пет милиона инвестиција.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Споразум Телекома и синдиката: Отпремнине 900 евра по години

Десет предузетничких тимова, полазника Академије, учествује у програму "мтс стартап убрзање" који, поред новчаног подстицаја од 20.000 евра, предвиђа и додатну менторску подршку и бесплатне сервисе за развој дигиталних производа - мтс оптички приступ Интернету и цлоуд сервер.

Овај програм део је шире иницијативе Телекома Србија под називом "Покрећемо покретаче", којом компанија настоји да оснажи појединце и институције да у свом окружењу покрећу позитивне промене, пре свега у областима образовања и предузетништва.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Коме смета снажан "Телеком Србија"?

Новчани подстицај се додељује за највише три тима на основу одлуке петочланог жирија који чине представници Телекома Србија и удружења Стартит, као и троје успешних предузетника.

Предавачи на Стартап академији ће током интензивног, тромесечног едукативног програма, полазницима помагати да у што краћем року валидирају пословну идеју, прибаве прве кориснике и пронађу оптималан пословни модел ради обезбеђивања стабилних прихода.

Полазници ће, како је саопштено, и ове године развијати занимљиве пословне идеје, од онлине курсева за учење енглеског језика и сајта за лакше савладавање школског градива и гејмификације процеса учења, преко платформи за продају и проверу дигиталног садржаја, до решења које помаже блокчејн програмерима.

Стартап академија је иначе први акцелератор у Европи који је постао део програма компаније Google - Google Developers Launchpad, за развој глобалне мреже акцелератора, ментора и стартапа, закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dijego

18.12.2018. 17:54

Toliko para Telekom trpa sebi u zadnjicu, a nisu mogli da zakupe normalnu salu.