Комисија за заштиту конкуренције Србије одобрила је компанији "Al Dahra Agricuture" из Уједињених Арапских Емирата да купи Пољопривредну корпорацију Београд (ПКБ) и њена три зависна предузећа - Еко лаб, ПКБ Агроекономик и Ветеринарска станица ПКБ.

Како се наводи на сајту Комисије, приликом испитивања ефеката пријављене концентрације на конкуренцију, Комисија је, на основу доступних података и података које јој је доставио подносилац пријаве, оценила да концентрација неће нарушити конкуренцију у Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: PKB će opet biti gigant

"Имајући у виду да је подносилац пријаве активан само на једном релевантном тржишту производа у Србији - тржишту производње и продаје јабука, Комисија закључује да између учесника у концентрацији постоји незнатно хоризонтално преклапање у пословању. Према подацима подносиоца пријаве, његово учешће на тржишту производње и продаје јабука износи око 5 до 10 процената, а Агроекономика од око нула до пет процената".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Nedimović: Ponuda za PKB dobra, Al Dahra pouzdana

ПКБ-ова непокретна имовина продата је у октобру ове године "Ал Дахри" за око 105 милиона евра, а ова компанија је најавила да ће у наредне три године инвестирати 30 милиона евра у ПКБ.