Социјално-економски савет позитивно о Нацрту буџета за 2019.

Танјуг

16. 11. 2018. у 20:47

Социјално-економски савет позитивно о Нацрту буџета за 2019.

Милош Ненезић,Фото Танјуг

Социјално-економски савет позитивно је оценио Нацрт буџета за 2019. годину, као и нацрте више законских предлога, међу којима је и Нацрт измена и допуна Закона о социјалној застити

Социјално-економски савет позитивно је оценио Нацрт буџета за 2019. годину, као и нацрте више законских предлога, међу којима је и Нацрт измена и допуна Закона о социјалној застити.

На конференцији за новинаре после седнице Социјално-економског савета Милош Ненезић, председник Уније послодаваца Србије, рекао је да је СЕС подржао захтев Приштини да укине одлуку о пове царина на робу из србије, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да је из буџета Министарства одвојено додатних 30 милиона динара за унапређење рада СЕС-а.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: SET PORESKIH ZAKONA: Oslobađa se od poreza solidarna pomoć za rođenje bebe, problematični stambeni krediti

Ђорђевић је рекао и да је Министарство прихватило иницијативу социјално-економских партнера за израду закона о осигурању у случају повреда на раду ради наканде стете, као и иницијативу о измени и допуни Правилика о професионалним болестима, а у обе радне групе ће бити укључени социјално-економски партнери.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Mali: Izveštaj EK - snažan impuls za nastavak reformi

Зоран Савић из Савеза самосталних синдиката Србије рекао је да је седница СЕС-а била дуга и напорна, те да се дошло до конструктивних решења, док је потпредседник УГС "Независност" Драган Милановић рекао да је остављен простор да се изврше додатне корекције Нацрта закон о буџету током даљег рада.

Генерална примедба УГС "Независност" је неуједначно повећање плата у јавном сектору, које се креће од седам до 12 одсто, рекао је Милановић, а Ђорђевић је тај распон потврдио, те поновио да се увођење платних разреда одлаже за годину дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације