Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације, 56. по реду, отворен је данас на Београдском сајму и трајаће до 11. новембра, а ове године своје производе представиће више од 500 домаћих и страних излагача.

Сајам је отворио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић који је истакао да упркос ранијим најавама о пропасти наше дрвне индустрије, та индустрија бележи раст производње од девет одсто, продају намештаја на домаћем тржишту за 14 одсто и извоза за 16 одсто прошле године, који је, каже, достигао 418 милиона евра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Otvoren Sajam nameštaja u Beogradu: Bračni krevet za 7.000 dinara (FOTO)

"То није и коначно и није пуни капацитет наше дрвне индустирије. Мислимо да постоји простор за даље повећање, за даље унапређење, јер ће ово бити једна од индустрија која може да помогне и расту БДП-а и смањењу незапосленост у земљи и посебно расту нашег извоза", истакао је Љајић.

Каже да је утисак да Сајам намештаја из године у годину напредује, од дизајнирања штандова, читаве организације до броја учесника.

"Мислим да наша индустрија намештаја то и заслужује, јер упркос неким катастрофичним најавама о пропасти наше дрвне индустрије, она је показала не само флексибилност, већ и сву своју моћ и потенцијале за опстанак и даљи развој", указао је Љајић.