Нове инвестиције у Србији - дугорочна оријентација Икее

Танјуг

петак, 19. 10. 2018. у 23:20

Нове инвестиције у Србији - дугорочна оријентација Икее

Фото П.Милошевић

Улазак Икее у нови инвестициони циклус у Србији представља дугорочну оријентацију те шведске компаније да остане и шири своје пословање у Србији, изјавио је регионални диретор Владислав Лалић
Улазак Икее у нови инвестициони циклус у Србији представља дугорочну оријентацију те шведске компаније да остане и шири своје пословање у Србији, изјавио је данас регионални диретор Икее за Југоисточну Европу Владислав Лалић.

Лалић је за Тањуг рекао да новим улагањем у изградњу Београдског трговачког центра у Бубањ потоку Икеа показује једну велику, снажну посвећеност Србији и српској привреди.

"Ширимо наше пословање, креирамо једну комерцијалну зону у Бубањ потоку где је прошле године отворена Робна кућа Икеа, која је, иначе, успешно завршила своју прву годину пословања на нивоу од 47 милиона евра или 5,6 милијарди динара и уделом на тржисту од 11 одсто", навео је Лалић.

Каже да Икеа планира да инвестира 50 милиона евра у изградњу Београдског трговачког центра, као и запошљавање још 400 радника.

Прочитајте још - Нова робна кућа "Икее" у Београду до 2020.


Тиме ће се, како је рекао, укупан ниво инвестиција Икее у Србији повећати на 120 милиона евра, а број запослених на скоро 900.

Београдски трговачки центар у Бубањ потоку простираће се на 42.000 метара квадратних, а Лалић каже да је план да грађевински радови почну на пролеће идуће године, те да ће бити потребно 12 месеци да објекат буде спреман за отварање.

"Нови објекат ће се налазити до Робне куће Икеа. Ту смо још пре неколико година купили више земље него што нам је потребно за саму Робну кућу, управо имајући у виду дугорочни развој", навео је Лалић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације