ОЛАКШАЊЕ ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ: Печат за привреду отишао у историју

Ј. Ж. С.

01. 10. 2018. у 12:27

ОЛАКШАЊЕ ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ: Печат за привреду отишао у историју

Фото Танјуг

Надам се ће Влада Србије до краја године Скупштини предложити Закон о електронском архивирању, истакла је Ана Брнабић
ОВО је велики дан за привреду, њима се више не може наметнути обавеза да користе печат, а од наредне године очекујемо и увођење електронске архиве. Надам се ће Влада Србије до краја године Скупштини предложити Закон о електронском архивирању, истакла је Ана Брнабић, премијерка Србије на изложби печата и конференцији о е-пословању.

Прочитајте још:Печат може у историју


Како је нагласила председница Владе, државна управа ће наставити још неко време да печатира, али је важно да је привреда тога ослобођена.


Прочитајте још:Е-управа мука за општине


- То је предвиђено ступањем на снагу Закона о привредним друштвима, који прописује да се привреди не може наметнути обавеза употребе печата ниједним посебним прописом - рекла је она.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА
За више информација или уколико грађани желе да пријаве да им је неко тражио печат, пишите на и-мејл адресу ukidanje.pecata@gov.rs.

Брнабићева је позвала привреднике да на мејл-адресу доставе информацију на којим местима им је он тражен. Од 1. новембра уводи се и позивни центар и за примедбе на друге електронске услуге.


МАЊЕ ЧЕКАЊА


ЗАКОН о општем управном поступку је грађанима уштедео више од 500.000 сати курирског рада или 57 година чекања у редовима.


Кроз Фонд за добру управу Уједињеног Краљевства до сада су одобрени пројекти вредни 12,5 милиона евра, од којих 5,2 милиона евра иде на подршку транспарентнијој и јефтинијој управи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

pirocanac 100 %

01.10.2018. 12:36

Svaki put ga ukidaju a svi ga i dalje traze i ne znaju nista o tome.cirkus kolorado.

СЕНОВИЋ

01.10.2018. 15:06

Ово ће да покрене привреду 100 на сат. Ма 200 на сат.