Љајић и Габријел о новим пројектима и нижој цени роминга

Танјуг

понедељак, 17. 09. 2018. у 17:28

Љајић и Габријел о новим пројектима и нижој цени роминга

Европска комесарка за дигиталну економију Марија Габријел са министром телекомуникација Расимом Љајићем Фото Танјуг

Европска комесарка за дигиталну економију Марија Габријел рекла је на састанку са министром телекомуникација Расимом Љајићем да је ЕУ издвојила 30 милиона евра за побољшање телекомуникационе инфраструктуре

Европска комесарка за дигиталну економију Марија Габријел рекла је данас на састанку са потпредседником Владе Србије и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем да је Европска унија издвојила 30 милиона евра за побољшање телекомуникационе инфраструктуре.

Како је саопштено из Љајићевог кабинета, министар је том приликом изразио интересовање за изградњу прекограничне телекомуникационе инфраструктуре са суседним земљама и за пројекте изградње дигиталних иновационих хабова. Габријел је указала да је ЕУ за ову врсту пројеката издвојила 30 милиона евра и да је спремна да помогне Србији у њиховој реализацији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Neće biti ukinut roming zemljama regiona

На састанку се разговарало и о укидању роминга, при чему је констатовано да је први услов потписивање споразума међу свим економијама Западног Балкана.

Други корак је снижавање цена преноса података у наредне три године, док ће се паралалено са тим водити разговори са операторима у циљу снижавања цена за позиве и поруке, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације