Стевановић: До краја године отварање тендера за Петрохемију

Танјуг

12. 09. 2018. у 15:55

Стевановић: До краја године отварање тендера за Петрохемију

Фото А. Станковић / Петрохемија Панчево

До краја године биће објављен тендер за приватизацију панчевачке Петрохемије и поновљен позив за Метанолшко-сирћетни комплекс (МСК) из Кикинде

До краја године биће објављен тендер за приватизацију панчевачке Петрохемије и поновљен позив за Метанолшко-сирћетни комплекс (МСК) из Кикинде, најавио је данас држави секретар у српском Министарству привреде Драган Стевановић.

Он је рекао да је држава већ неко време у процесу проналажења партнера за Петрохемију и додао да до сада у Министарство није стигла ниједна понуда евентуално заинтересованих купаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Rusi hoće "Petrohemiju"

Државни секретар је рекао да ће до краја године бити поновљен и јавни позив за МСК у Кикинди, пошто се током претходна два нико није јавио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Tender „Petrohemije”: Hrvatima ne trebaju ni reference?

Указао је да су Петрохемија и МСК прошле године позитивно пословалли и изразио очекивање да ће та два предузећа до краја године добити нове власнике који ће унапредити њихово пословање.

Стевановић је додао да процес приватизације предузећа у Србији иде "храбро напред", и навео да је до сада у Србији остало 97 неприватизованих предузећа, али да очекује да ће их до краја године бити испод 95.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације