Фалио један папир за рушење на Копу

Ј. Су.

уторак, 07. 08. 2018. у 21:02

Фалио један папир за рушење на Копу

Фото Н. Скендерија

Грађевинска инспекција требало прво да покуша да уклони објекат на панчићевом врху без полиције, кажу у МУП. После искључења струје, објекат се напаја из агрегата

ДА ли ће, и када, бити срушен нелегално подигнут објекат на Панчићевом врху, нико од надлежних не жели прецизно да каже. Недостатак једног папира спречио је за уторак заказано рушење ругла на врху Копаоника. Наиме, док Министарство грађевине истиче да је све било спремно, осим полицијске асистенције приликом рушења, у Министарству унутрашњих послова истичу да је недостајао документ у којем се наводи да је рушење покушано и без полиције.

Прочитајте још - СКЛАЊАЊЕ ОБЈЕКТА НА ПАНЧИЋЕВОМ ВРХУ: Засад срушен само директор са Копа?

Разна тумачења Закона о полицији довела су до тога да асистенција полиције изостане, грађевинска инспекција и надлежна фирма за рушење не дође, а да објекат у уторак несметано ради, јер је довучен агрегат.

- Изостанак асистенције полиције у рушењу објекта на Копаонику био је оправдан и у складу са законом, јер од стране Министарства грађевине није приложена потпуна документација - кажу у МУП.

- Тачније, Министарство грађевине је доставило захтев за пружање полицијске помоћи приликом рушења објекта на Копаонику, уз који није приложен одговарајући доказ да је рушење покушано без пружања полицијске помоћи.

Како даље наводе у МУП, чланом 53 Закона о полицији, прописано је да се полицијска помоћ пружа када се у спровођењу извршења основано очекује отпор, док је одбредбама члана 54 предвиђено да уз захтев за пружање помоћи буде приложен и акт којим се доказује да је покушано извршење без пружања полицијске помоћи.

(НЕ)ДОЗВОЉЕНИ ПРИКЉУЧАК НАДЛЕЖНИ у Министарству грађевине изјавили су да су сви услови били испуњени за рушење објекта, чак и да су "Скијалишта Србије" искључила струју и воду. Остаје непознато због чега је ово јавно предузеће уопште и дозволило да се илегални објекат прикључи на њихову електро и водоводну мрежу.

- Полицијска станица у Брусу је 27. јула добила захтев за пружање асистенције поводом уклањања спорног објекта - истичу у МУП.

- Како он није био у складу са поменутим одредбама, и није достављен доказ да је покушано рушење без помоћи полиције, 30. јула је обавештен подносилац захтева о формалним недостацима и да достави потребну документацију. До данас то није учињено, па асистенција није могла бити пружена.

Фамозни објекат на врху Копаоника подигнут је још прошле године, а разна решења за рушење стижу од почетка 2018. године. Иако је постојала дозвола, од пре неколико година, да се на том месту подигне мали ски-бар, ругло је нарасло на више од 1.000 метара квадратних, уз који је ископана и велика септичка јама. Власник на папиру је извесна Снежана Митковић из Смедерева, али се одавно спекулише да је она само маска за другог инвеститора. Испред самог локала, мештани причају да највише виђају, нарочито када се гради и зида, аутомобиле са косовским, смедеревским таблицама или без икаквих таблица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (28)

Bonaparta

07.08.2018. 21:55

Propagiraju e upravu, a kada zakon treba stvarno da se primen fali papir.Kakav papir? Da li j podignut objekst bez dozvole i bilo kakvog papira? Jeste. Po istom osnovu rusi. Postavi eksploziv ii sravni sa zemljom. Kraj.

Срамота

07.08.2018. 22:10

Ајде бре рушите то не брукајте се више. Па ово је срамота од земље какве нема. Да је нечија кућица од 50 квадрата срушили би је одмах. Еееее Србијо јадна шта си дочекала

baba roga

08.08.2018. 06:22

@Срамота - Rušili bi da smeju.Zna se i čiji je objekat i ko stoji iza svega.Pre će zgradu Beograđanke da sruše nego nju.Ne pada sneg da pokrije breg...

Stari Beograđanin

08.08.2018. 23:56

@крле - Lupetaš bre Krle. Pa nije Kopaonik Savamala da može tek tako i bez ikakvih papira da se ruši bespravni objekat. Zna se da neke "male bate" ali i veliki igrači stoje iza te gradnje. Čik da vidim ko će smeti njima nešto da poruši- i sa papirima i bez njih.Po meni- taj objekat nikada neće biti srušen jer je previše je koštao a u igri su pomenti "veliki igrači" ili iz samog vrha srpske vlasti ili veoma bliski njoj!

Ljuja1

08.08.2018. 00:55

Oni, za Silerovu,nisu trazili ni jedan papir,nego,kad nisu mogli bagerima,oni-dinamit! Dobro,znamo zasto! E,sada,imamo jaceg igraca. Ni Bager,ni Dinamit!

Petar

08.08.2018. 02:40

Pre mesec dana, u Beogradu je za jedan dan iseljeno više porodica, koje su izbegli iz Krajine 90-tih. U nacionalnom parku, nekome treba policija da bi iselila bespravni objekat. Sramota Srbije!

Tata Mata

08.08.2018. 06:16

Zašto da se ruši? Oduzeti od vlasnika i dati deci za odmor.Srbija treba da se gradi a ne ruši.