Марко Ђурић, директор Канцлеарије за КиМ честитао је рударима на Косову и Метохији, руководству и свим запосленима у Рударско-металуршко-хемијском комбинату "Трепча", као и свим рударима у осталим деловима Србије, Дан рудара.

У саопштењу за јавност, директор Канцеларије за КиМ истиче да је репча већ деценијама у разним државним системима и историјским превирањима, темељни ослонац енергетског, економског и укупног развоја и напретка наше јужне покрајине, односно да је и незаобилазна претпоставка у свим савременим стратешким плановима даљег ширења енергетског сектора и модерног развоја КиМ".

Прочитајте још: Марко Ђурић: Позиција Србије систематски слабљена оптуживањем сопственог народа и државе да припремају разне сценарије!

- Овогодишње обележавање Дана рудара долази у тренутку када као држава и као народ пролазимо кроз тешке и судбоносне дане. Сведоци смо константних изазова и претњи који се, између осталог, односе и на енергетски систем на Косову и Метохији. Председник Републике Србије Александар Вучић је неколико пута нагласио да постоје јасне црвене линије када се ради о "Трепчи" и енергетици на КиМ. Зато желим и овога пута да поручим да ће Република Србија заштитити и "Трепчу" и хидроелектрану "Газиводе" и трафостаницу "Валач", у то не треба нико да сумња. Јер, онај ко дира у "Трепчу" руши темеље егзистенције српског народа на Косову и Метохији, а то ћемо наставити да чувамо - навео је Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ

Изражавајући дубоко поштовање и захвалност за тежак рударски посао, у саопштењу за јавност поводом Дана рудара, Ђурић истиче уверавање да је Србија одлучна да чува и вреднује своја природна богатства и да ће предано радити да рударима на КиМ осигурамо боље услове рада, веће зараде и пристојан животни стандард за њих и њихове породице.