Станови за безбедњаке и у Сремској Митровици

Д. И. К.

01. 08. 2018. у 17:36

Станови за безбедњаке и у Сремској Митровици

Фото С. Миљевић

Владина комисија повећала број локација за изградњу јефтиних квадрата за припаднике војске и полиције. У спровођењу програма позвана да учествују и јавна предузећа: "Телеком", "Србијагас" и ЕПС

ЈЕФТИНИ станови намењени запосленима у војсци и полицији биће изграђени и у Сремској Митровици, одлучила је у среду Владина комисија за припрему предлога програма изградње станова за припраднике снага безбедности.

Комисија, којој је преседавала премијерка Ана Брнабић, одлучила је да у прву фазу пројекта, поред Београда, Новог Сада, Ниша, Врања, Крагујевца и Краљева, укључи и Сремску Митровицу, где је планирана изградња 200 станова у овој фази. Новина је и да је утврђена тачна локација за Београд, па ће први станови бити грађени у Земуну.

- Ово је пројекат од изузетног значаја за Републику Србију - истакла је премијерка Ана Брнабић. - Управо зато, укључили смо и јавна предузећа: "Србијагас", "Телеком" и ЕПС, како би помогли у спровођењу. Такође, на иницијативу председника Србије Александра Вучића, да се пронађу што боље локације за изградњу станова, комисија је донела одлуку да се у Београду станови за припаднике снага безбедности у првој фази граде у Земуну.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Нови Сад: Спрема се изградња 1.750 јефтиних станова

Како је саопштено из Владе Србије, у септембру се очекује почетак радова на изградњи првих станова у Врању и Нишу. Након тога, изградња ће сукцесивно почети и у другим градовима. За изградњу ће се користити највећим делом материјали домаће производње.

Чланови комисије разговарали су у среду и о наредној фази пројекта у коју ће бити укључене додатне локалне самоуправе, у складу са чим је комисија донела одлуку да се започне са израдом нове процене потреба у градовима и општинама широм Србије.

Закон о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности усвојен је у Скупштини и ступио је на снагу 1. јуна ове године.

Фото Танјуг

Огледни стан на локацији "Земунске капије" од 18. јуна отворен је на увид свим заинтересованим припадницима снага безбедности, а Влада је и у среду позвала све припаднике снага безбедности да са својим породицама обиђу огледни стан и упознају се са квалитетом изградње, изгледом стана и добију детаљне информације о условима куповине.

УСЛОВИ

КВАДРАТЕ из овог државног програма могу да купе припадници безбедносних служби који немају трајно решено стамбено питање или имају неодговарајући стан. Такође, услов је да до сада нису продали некретнину, без обзира на то да ли су је имали у Србији или на територији некадашње СФРЈ. Ко купи стан из државног програма, мораће да остане минимум десет година запослен у истој институцији у којој је стекао право на куповину стана. Такође, током десет година забрањена је продаја овако купљеног стана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Markoni

01.08.2018. 18:00

A mi u Leskovcu,Jagodini,Pirotu,Čačku i ostalim gradovima pod śator zar ne?

zaliv.net

01.08.2018. 18:40

DISKRIMINACIJA! Svi smo mi gradjani i svi bi trebali da imamo jednaka prava, povecajte im plate pa neka sami odlucuju gde ce stanove i kako a ne ovako. Sacica na vlasti cini sta im volja kako bi se zastitila i slicno, uvek bilo i bice a zato nas zovu "zemlja 3 sveta". Bas me zanima da li neko ko ima para i zeli pravdu moze da tuzi drzavu za ovo pred medjunarodnim sudom u ime svih gradjana!?

disident

01.08.2018. 18:57

svi koji su spremni da sprovode progon i postupaju mimo rafifikovanih konvencija ocigledno da ce dobiti stan . Tesko nama disidentima ,kada krene razngiranje ,bice takmicenje ko ce podlije da nas napaden ,kao sto to u velikoj meri cine i danas

Tihi Don Pesadijski Bataljon

01.08.2018. 19:41

Sta je sa vojnicima, vojnicima po ugovoru? Za sve ove godine dobise samo nogu u pedu i gorak ukus u ustima...stan je daleko...

zoran

02.08.2018. 17:38

Sta ce biti sa pripadnicma policije koji su dobili stanove i vec 17 godina cekaju resenja, da bi mogli uci u otkup...oni su zaboravljeni ... sada su u penziji i ostala im kirija za zakup koju od penzije moraju uredno da placaju jer bi inace zavrsili na ulici... oni bre nece da udju u otkup vile na dedinju vec socijalnih stanova ....tom m je nagrada za ropstvo prema drzavi a koju su bili spremni zivot dati . za njih je zabranjeno da kupe stanove.Resite prvo njih pa onda pricajte