Председник Србије: У новембру повећање плата и пензија; Држава у плусу 31 милијарду динара

Танјуг

30. 06. 2018. у 13:26

Председник Србије: У новембру повећање плата и пензија; Држава у плусу 31 милијарду динара

Александар Вучић у Доњим Бањанима / Фото: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас повећање плата и пензија у новембру ове године
Председник Србије Александар Вучић најавио је данас повећање плата и пензија у новембру ове године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВУЧИЋ СА ДРЖАВНИМ СЕКРЕТАРОМ ВАТИКАНА: Компромисом до решења за Косово и Метохију

"Мислим да ће од новембра ићи повећање плата и пензија. За четири месеца пензионери ће имати значајно увећане пензије, а и људи у јавном сектору значајно увећане плате", рекао је Вучић новинарима у Доњим Бањанима.

ВУЧИЋ: ДРЖАВА У ПЛУСУ 31 МИЛИЈАРДУ ДИНАРА

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је у првих шест месеци остварен суфицит у буџету у висини од 31 милијарду динара.

Вучић је, након обиласка засеока Петрићи у селу Доњи Бањани, где је асфалтиран локални пут, рекао новинарима да је у првих шест месеци, после великих мука од 2012, 2013. И 2014, ово трећа година заредом да имамо суфицит у буџету.

„Планирали смо минус од 22,6 милијарди, а ми смо након првих шест месеци у плусу од 31 милијарду динара. Остварили смо бољи резултат за 53,5 милијарду динара, односно око 470 милиона евра“, објаснио је он.

Вучић је рекао да сав новац за који смо у плусу, уколико има пројеката, уз стопу раста коју постижемо, можемо да улажемо у друге ствари.

„Зато је страшно важно да имамо што више пројеката, не само да држава помаже за недостак ликвидности, као што је случај у 50 или 60 општина у Србији, већ да долазе људи из Љига или других општина које немају финансијске проблеме, као што је и Нови Сад, са пројектима, а не само да се даје финансијска инјекција за одржавање финансијске ликвидности“, рекао је председник.

ОБЕЋАЊЕ ИСПУЊЕНО - ЗАСЕОК ПЕТРИЋ ДОБИО АСФАЛТНИ ПУТ

Слободану Петрићу, сељаку из Петрића, недалеко од Љига, данас је испуњено обећање које му је недавно дао председник Србије Александар Вучић - локални пут у његовом засеоку, који је деценијама био у блату, добио је асфалт.

Пертрићу је председник Србије током свечаностри пробијања тунела "Бранчић" на Коридору 11 обећао да ће до његовог дома следећи пут доћи асфалтираним путем, и данас је то учинио.

"Поносан сам, не зато што смо урадили један километар и 30 метара пута, већ што смо показали и што су ови људи доказали да држава постоји због њих, да је наш посао да испунимо њихове захтеве и да кад год можемо учинимо грађанима", нагласио је председник Србије.

"Ово је за нас животно питање. Ништа нам не вреди све друго овде што је све лепо, ако не можете да дођете кући као човек и да вам други људи дођу у госте" рекао је Петрић и захвалио председнику Србије на томе што је након толико деценија засеок добио асфалт, али и његовим сарадницима потпредседници владе Зорани Михајловић и директору "Путева Србије" Зорану Дробњаку.

У дворишту куће Петрић председника су дочекали Слободанова супруга, ћерка, зет, сестра и унуци, а дочекан је слатком и водом.

Вучића је интересовало које још проблеме имају људи у Петрићу, а они су навели да им је неопходан и канал поред пута, на шта је председник рекао да ће и то бити урађено.

У обраћјању новинарима, председник Србије је рекао да тих 1,3 километара асфалтираног пута показује да држава стоји иза грађана и да је њен псоао да испуни њихове захтеве и да их чује и саслуша.

"Оно што је моја највећа брига је, а урађена је комплетна анализа за 2017. годину је мало деце" рекао је председник Србије и додао да то све "нема везе" са дужином живота, већ нас спасава само више деце у будућности.

Како је рекао, и ако се удвоструче сва давања, није сигуран да ће и то бити довољно за раст популације, јер простио морамо да се мењамо и да схватимо да нам је једина шанса већи број деце.

Додао је и да га не интересује уопште шта ће разне феминистичке и друге организације да кажу и шта ће му пребацивати, јер то је озбиљан проблем са којим се Србија сусреће.

Прилику да се обрати медијима и да, још једном, поразговара с председником, искористио је добро и Петрић, уз опаску на сопствени рачун - да се "чичи из тунела испунила последња жеља":

"Ово је за нас благостање и ови млади људи захвални су до до неба прво председнику а онда и министарки Михајловић, Дробњаку...".

Он се осврнуо и на тадашњи разговор у тунелу са Михајловић и Дробњаком и навео да су му пренели да не хвали много Вучића, већ да га куди, на шта је Вучић реаговао кроз осмех: "А, шта би друго Зорана рекла".

Петрић је навео да је пратио ситуацију на КиМ и Вучићев разговор са Србима који тамо живе, а посебно на испуњено обећање "дечку са шајкачом" да ће добити трактор или мајци са петоро деце те обајснио, да му је и то био подстрек да се Вучићу обрати за помоћ.

Председнику Србије Петрић је понудио на поклон њиву од 40 ари, како би је искористио да на њу "доведе" неку "фабричицу", што је Вучић одбио речима да њиву да неком из породице, да је обрађује и зарађује, а да ће и иначе у Љиг, као што су стигле и стижу фабрике у Чачак и Краљево, ускоро довести неког од инвеститора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

mirjana

30.06.2018. 16:37

a nama ziteljima delnicke ulice u vrtiste sest kilometra od nisa ispred izbora obecano je da ce resiti pitanje vodosnabdevanja da deca vise nepiju bunarsku vodu koja je puna arsena i bakterija da ce da rese kanalizaciju put struja sijalica jedva svetli ma dosada nijedan kotejner nisu postavili

Milan

30.06.2018. 23:41

Mnogi su zaboravili da u suštini svi mi potičemo sa sela ,prema tome ne vidim ništa loše što se ulaže u seoske puteve.

Сара Јанковић

01.07.2018. 06:50

А колико ће поскупити. струја намирнице и све остало.Тако да се нерадујмо много.