Михајловић: Градићемо нове луке, Арапи заинтересовани

Танјуг

23. 05. 2018. у 15:00

Михајловић: Градићемо нове луке, Арапи заинтересовани

Фото Танјуг

Михајловић је најавила, у Влади Србије, да ће после 40 година држава почети да улаже у изградњу речних лука, а да су инвестиције вредне више од 200 милиона евра

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић данас је у Београду са председником компаније Dubai Port World, султаном Ахмедом Бин Сулајем, потписала Меморандум о разумевању и сарадњи на пројектима развоја речних лука између Владе Србије и те фирме из УАЕ.


Михајловић је најавила, у Влади Србије, да ће после 40 година држава почети да улаже у изградњу речних лука, а да су инвестиције вредне више од 200 милиона евра, као и да би компанија Dubai Port World већ следеће године могла да почне да гради једну нову луку у Србији.


Како је рекла, студија изводљивости ће показати да ли ће њихова инвестиција бити у Новом Саду, Смедереву или Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зорана Михајловић: Изградња Фрушкогорског коридора почеће идуће године


"У сваком случају то ће бити лука, што би рекли, низиводно од Беча", додала је Михајловић.


Компанија Dubai Port World из УАЕ потврдила је да је заинтересована за Луку Нови Саду.


фото Танјуг


"После 40 година крећемо са модернизацијом и изградњом лука у Србији. Причамо о улагањима вредним више десетина милиона евра у постојеће луке, као и о више од 200 милиона евра инвестиција у изградњу нових лука", рекла је Михајловић новинарима.


Компанија "DP World" управља са 78 лучких и континенталних терминала у 40 држава на шест континената и има прошлогодишњи приход који премашује четири милијарде долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације