Вујовић оставку потписао 27. априла

Бета

08. 05. 2018. у 15:41

Вујовић оставку потписао 27. априла

Душана Вујовић фото Тањуг

Оставка министра финансија Србије Душана Вујовића стигла је у парламент, а он ју је потписао још 27. априла
БЕОГРАД - Оставка министра финансија Србије Душана Вујовића стигла је данас у парламент, а он ју је потписао још 27. априла.

"Данас се навршава тачно четири године од мог првог именовања за министра у Влади Србије. Иако су у међувремену још два пута именоване владе у августу 2016. и јуну 2017. ја овај период сматрам континуитетом у остваривању програма реформи који је дефинисан 2014. године", навео је Вујовић у оставци.

Он је написао да су у време његовог мандата остварени мерљиви резултати који укључују макроекономску стабилизацију, фискалну консолидацију и дефинисање структурних реформи неопходних да се ти резултати признати у земљи и иностранству трајно одрже.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Министар Вујовић поднео оставку; Мали преузима финансије?

"Мислим да је у условима демократије четири године разуман рок да се човек покаже на јавној функцији и зато бих желео да се из породичних, личних и професионалних разлога повучем са функције министра финансија у Влади Србије. Иако је ова оставка неопозива, спреман сам да у саветодавном статусу активно помажем тиму у Влади Србије и Министарству финансија да успешно настави започете реформе и процесе евроинтеграција", навео је Вујовић.

О оставци Вујовића Влада Србије јавност је саопштењем обавестила данас, када ју је председница Владе Ана Брнабић и упутила парламенту.

По Закону о Влади Србије премијерка је дужна да предложи Скупштини Србије избор новог министра у року од 15 дана од престанка мандата претходног министра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Milivoje

08.05.2018. 16:22

Putuj igumane(ex ministre)i ne misli na penzionere;pamti će te i spominjati njihovi unuci!

Bonaparta

08.05.2018. 17:57

Ovo je prva ozbiljnija greska vladajuce koalicije. Morali su da zadrze Vujovica najmanje jos godinu dana i da ne trce pred rudu sa povecanjem plata. Trebalo je da urade platne razrede i tako razvrstaju kvalitetan kadar od loseg kadra. Time bi platili rad. Ovako socijalisticka uravnilovka. Svima isto.

Dejan Stanojlovic

09.05.2018. 10:38

Vujovic podneo ostavku bas u danu kad je Jorgovanka dala dozvolu da Kostic iz srpske AIK banke prebaci 90 miliona evra Slovencima za Gorenjsku banku. Mozda je do razlaza doslo zbog neke masne provizije za koju je VUJOVIC izvisio.