Машине и од пола милиона евра

Ј. Су.

петак, 04. 05. 2018. у 13:02

Машине и од пола милиона евра

Сајам ће се одржати од 15. до 21. маја / Фото Д. Дозет

Сајам пољопривреде, који ће бити одржан у Новом Саду од 15. до 21. маја, представиће 1.500 излагача из 30 земаља

МЕЂУНАРОДНИ сајам пољопривреде, који ће бити одржан у Новом Саду од 15. до 21. маја, представиће 1.500 излагача из 30 земаља. Овогодишњи сајам обележиће, већ традиционална, мационална изложба стоке, механизације, органске хране и производа са ознаком географског порекла, али и више од 50 стручних и пословних скупова.

- На Сајму ће се ове године представити Француска, Аустрија, Шпанија, Холандија, Италија, Тунис, Израел, БиХ, али и многе друге државе - казао је Слободан Цветковић, генерални директор Новосадског сајма. - Ове године неко од посетилаца отићи ће са сајма са трактором или ротофрезом. Уз то, биће одржан и Пролећни фестивал вина на којем ће око 100 излагача.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пољопривредни сајам: Машине јефтиније и до 30 одсто

Државни секретар Министарства пољопривреде Жељко Радошевић је рекао да ће се то министарство на сајму традиционално представити на свом штанду у "Мастер" хали Новосадског сајма.

Најскупљи експонат на Сајму биће самоходна вадилица шећерне репе "холмер Т4-40", која кошта око 600.000 евра, док ће најскупљи међу тракторима бити гусеничар "џон дир 8345 РТ", који стаје 300.000 евра.

ФРАНЦУСКА

ОВЕ године земља пријатељ Међународног пољопривредног сајма је Француска, а економски саветник у Амбасади Француске у Србији Жан-Пјер Гасто је рекао да је овај сајам један од највећих догађаја у региону.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације