Председница Владе Ана Брнабић оценила је данас позитивним Закон о финансијској подршци породици са децом, који ће, објаснила је, донети новину да ће се повраћај ПДВ - а на беби опрему од првог јула враћати свим породицама, чиме ће и родитељски додатак бити увећан.


Како је навела, тако ће се олаксати родитељима, који више неће морати да скупљају рачуне, и укинути тошак ресурса Пореске управе на обрачун тих рачуна.


Брнабић је истакла и да ће се сада родитељски додатак добијати одмах у породилишту, што је, подсећа, остварено у оквиру прве фазе пројекта "Бебо добродошла на свет".


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Da nam okolnosti ne budu kreatori ekonomske politike


"Пре него што беба дође кући, родитељи ће добијати извод из матичне књиге, пребивалиште и картицу осигурања. У то је сада укључен и родитељски додатак, тако да родитељи више неће морати да обилазе шалтере", рекла је премијерка на Тв Пинк.


Додала је да ће од првог септембра тај систем бити усвојен у целој земљи, и подсетила да је Савет за популациону политику усвојио Стратегију за подстицање рађања, чиме ће родитељима додатно бити олакшано.


.