Планине обарају рекорде у посети

Ј. Су.

24. 01. 2018. у 16:02

Планине обарају рекорде у посети
Ски-центри у Србији задовољни сезоном. Снега има на свим планинским врховима, стазе су сређене, а стручњаци кажу да ће до краја сезоне бити за 15 одсто више странаца него их је било 2017.

СКИ-центри у Србији раде пуним капацитетима. Снега има на свим планинским врховима, стазе су сређене, а стручњаци кажу да ће до краја сезоне бити за 15 одсто више странаца него их је било прошле године. Уз домаће госте, највише туриста је из Румуније, Бугарске, Русије и земаља у окружењу.

Према речима Александра Сеничића, директора Националне асоцијације туристичких агенција, хотелијери и угоститељи су задовољни сезоном и засада има пет одсто више гостију него прошле године.

- Планински центри су готово сви већ резервисани, можда тренутно не током недеље, али викендом јесу - објашњава Сеничић. - До почетка распуста има мало места а стопостотна попуњеност капацитета очекује се већ почетком фебруара. "Продужени викенди" пуни су до половине марта. Највећи број гостију је на Златибору, Тари и Копаонику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Планине спремне за распуст

Како нам је испричала Светлана Костић, из МК "Маунтин рисирта", када је реч о попуњености њихових капацитета, хотела "Гранд" и "Анђела" и апартмана Конаци, они су презадовољни. Децембар је завршен са рекордном посетом, а такав ће бити, по свему судећи, и јануар.

- Трудимо се да од Ски-опенинга имамо што више дешавања и различитих понуда - говори Костић. - После новогодишњих празника и Божића, цене су снижене за 20 до 30 одсто, што је додатно привукло госте. Гужву опет очекујемо с почетком зимског школског распуста. Двоје деце у хотелу "Гранд" имају бесплатан смештај. Највише имамо домаћих гостију, али има и туриста из Румуније, Македоније, Бугарске, Турске и Грчке.

СКИЈАЛИШТА СПРЕМНА

"СКИЈАЛИШТА Србије" су задовољна како протиче скијашка сезона. Како кажу, у ски-центрима има доста снега. Ради се пуним капацитетом и на стазама има дневно око пет хиљада скијаша. Ски-центар Стара планина ради пуним капацитетом, док на Торнику раде три стазе.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације