ИНОВАЦИЈЕ, примена науке, дигитализација и трансформација људи нужне су промене за прилагођавање традиционалних индустрија захтевима модерног тржишта, закључено је на панел дискусији у Центру за технолошко предузетништво и иновације ИЦТ Хуб.

Како истичу представници великих компанија, попут "Филипа Мориса", "Лафаржа", Сосијете женерал банке... захтеви крајњих корисника који траже алтернативе у производима и услугама су изазови који покрећу њихове компаније на велике трансформације.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови конкурс за научне пројекте - на јесен


- Свет се мења, а у складу са њим и навике, потребе и очекивања потрошача. Мења се чак и начин на који желе да конзумирају дуван. Ми смо још пре више од десет година препознали ту потребу пушача да наставе да уживају у дувану, али користећи мање штетне производе, који немају дим, пепео и непријатне мирисе. Због тога смо уложили три милијарде долара, ангажовали 400 научника и стручњака и пронашли замену за цигарете која је потенцијално мање штетна, базира се на принципу несагоревајућег дувана и назива се ИQОС - рекао је Иван Милетић, директор корпоративних послова за регион југоисточне Европе компаније "Филип Морис".