Полетаев: Сбербанка неће дати кредит Агрокору

Танјуг

01. 06. 2017. у 14:57

Сбербанка неће учествовати у новом финансирању Агрокора, јер сматра да услови тог финансирања нису поштени, изјавио је први заменик председника управе те руске банке Максим Полетаев

Полетаев: Сбербанка неће дати кредит Агрокору

AP Photo/Pavel Golovkin

Сбербанка неће учествовати у новом финансирању Агрокора, јер сматра да услови тог финансирања нису поштени, изјавио је за агенцију "Блумберг" први заменик председника управе те руске банке Максим Полетаев.

"Хрватска влада нуди исте услове за учешће у новом кредиту за највећег малопродавца у земљи како страним банкама, тако и шпекулативним фондовима", рекао је Полетаев у телефонском интервјуу за њујоршку агенцију, преноси руски пословни портал финанз.ру.

Банка је "категорично против" плана да Агрокор добије ново финансирање, додао је он.

"Блумберг" подсећа да се Агрокор почетком године суочио са немогућношћу измиривања обавеза и да је по специјалном закону доспео под управу ванредног повереника хрватске владе, који је кредиторима предложио да обезбеде ново финансирање компаније, с тим да за износ новог кредита добију повлашћен статус потраживања за раније одобрене кредите.

"Када смо ми молили за такав статус нашег потраживања од 100 милиона евра, одбили су нас уз образложење да то није у складу са лекс Агрокором, а сада те услове нуде свима, укључујући фондове који су купили дуг (концерна) на тржишту за 30 до 35 одсто његове вредности. Не разумемо ту логику", рекао је Полетаев, преноси портал финаз.ру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације