Агенција за управљање лукама објавила је јавни позив за избор лучког оператера на путничком пристаништу у Кладову, а рок за подношење пријава је 14. јун ове године.

Приликом избора најбоље понуде као критеријуми ће се узимати у обзир: понуђени износ лучке накнаде за оперативну употребу пристаништа (који не може бити мањи од 2. 802 евра на годишњем нивоу), понуђени износ инвестиционе обавезе у доградњу, односно одржавање инфраструктуре на пристаништу, као и квалитет плана и програма за обављање лучке делатности у Кладову, пише портал еКапија.

Кладово је једно од путничких пристаништа које би Србија требало ускоро да добије, а чији је развој најављен крајем 2016. године.

Поред три постојећа путничка пристаништа у Београду, Новом Саду и Доњем Милановцу, Влада Србије је на предлог Агенције за управљање лукама утврдила лучка подручја пристаништа у Земуну, Кладову, Сремским Карловцима и Смедереву.

Почетком године, Агенција за управљање лукама објавила је позив за прикупљање писама о намери за обављање лучке делатности на међународном путничком пристану у Смедереву.

На сајту Агенције објављено је потом да су стигла два писма о намерама, а ускоро се очекује и јавни позив за избор оператера путничког пристана у Смедереву.