Изнајмљивање беле технике 50 евра годишње

Н. Владисављевић

19. 05. 2017. у 17:02

Изнајмљивање беле технике 50 евра годишње
Рентирање половних кућних уређаја све популарнији бизнис у Србији. Закуп коришћених апарата популаран код подстанара и студената

СВЕ је више грађана Србије који бирају да не троше велике количине новца на куповину неопходних уређаја, већ на годишњем нивоу издвајају знатно мање суме за рентирање. Поред уобичајених трендова изнајмљивања венчаница, конзола за видео-игрице и лимузина, у нашој земљи се у последњих неколико година у понуди могу наћи и бела техника, телевизори, точилице за пиво, али и луксузна гардероба и мобилни телефони.

Овим послом се тренутно у Србији бави више од стотину фирми, али и велики број појединаца који нуде своје старе кућне апарате на коришћење уз симболичну накнаду. Половна роба је углавном пореклом из Западне Европе.

За око 50 евра можете на годину дана закупити судомашину, фрижидер, веш-машину или шпорет, а ако желите да уживате у слици високе резолуције можете изнајмити чак и лед телевизор по цени од 20 до 25 евра дневно. Уколико вам фали ТВ сталак, и њега можете рентирати за 15 евра за пет дана, а за дужи период добићете и попуст. Већина оглашивача нуди бесплатан транспорт и монтирање, а ако се деси да уређај закаже, они ће се побринути и за трошкове поправке. На овај вид уштеде углавном се одлучују подстанари, али и они који због немаштине не могу издвојити неколико стотина евра за нове уређаје.

ТРЖИШТЕ БЕОГРАЂАНИ највише користе погодности изнајмљивања кућних уређаја, док се у осталим градовима овај бизнис тек развија. У Новом Саду тек покоји грађанин је чуо за овај тренд, а Ниш је недавно добио прву продавницу у којој грађани могу закупити гардеробу по приступачним ценама.

- Белу технику изнајмљујем већ неколико година, откако сам због студија дошла у Београд - каже Марина Васојевић, студенткиња Правног факултета.

- Често се селим и не исплати ми се да, уз плаћање кирије, купујем и нове апарате. До сада су сви уређаји које сам рентирала били под гаранцијом, па нисам морала да бринем о додатним трошковима.

Скупоцене ствари, као што је најновији "ајфон" или луксузни олдтајмери, такође су у понуди и мораћете да их резервишете чак неколико недеља унапред. Они који се баве овим бизнисом наглашавају да постоје дугачке листе чекања и да су на њима углавном тинејџери који желе да се покажу у друштву и спремни су за то да издвоје од 40 до 60 евра дневно. С друге стране, ако вам предстоји нека "специјална прилика" и не желите да за једно вече потрошите брдо новца, можете изнајмити свечану хаљину, одело или свакодневну гардеробу, као и аксесоаре по малим ценама, које се крећу од неколико стотина до 1.500 динара на дан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

мрсимуд

19.05.2017. 19:47

@Zabrinuta - Мало ће њих прочитати Ваш коментар. Гледају ријалити, баве се својим неким личним стварима, а не знају да се то и њих итекако тиче. Проблем је што само индивидуа има мозак, али маса нема мозак, маса може да се меси за то постоје итекако добри алати. Каже Конфучије: „Човек који не размишља и не планира унапред, наићи ће на невољу одмах испред својих врата”.

DejanBgd

19.05.2017. 21:33

Moram da priznam da mi je ovo u zadnjih 3 godine jedan od naj tekstova. Oslikavaa koliko nam dobro ide. Kako neko napisa,iznajmljivacemo i ves i tanjire...naravno kad ostaane posle racuna i svega drugog da se jede. Lom hahah nemogu da verujem

mira

20.05.2017. 12:17

Po meni to i nije tako tragicnno kao sto se oseca u nekim komentarima. To je i racionalno. Zasto bacati nesto sto se mze jos koristiti, i zasto kupovati nesto sto iz nekih razloga nece dugo biti potrebno?

deathangel72

12.06.2017. 20:02

Najgore je sto nigde ne mozete naci nijednu firmu, fizicko lice ili bilo koga drugog ko se bavi iznajmljivanjem bele tehnike. Tako da mi sve ovo lici na praznu pricu.I koliko god da sam googlao, svi clanci prepisani. Jedan clanak koga preuzimaju svi portali, novine....A niko od njih ne daje ni ime ni adresu ni telefon bilo koga ko izdaje belu tehniku!