Вучић: Влада ће помоћи домаћим фирмама

М. Л. Ј.

13. 07. 2016. у 13:07

Вучић: Влада ће помоћи домаћим фирмама
У Аранђеловцу данас Отворена нова модерна фабрика стиропора српске породичне компаније "Бекамент" која ради 24 године. У постројење уложено четири милиона евра, држава дала 500.000

КОМПАНИЈА "Бекамент" отворила је данас нову фабрику за производњу грађевинског стиропора у овиру свог комплекса у Аранђеловцу. У погон је уложено четири милиона евра, а поред постојећих 300 радника, посао ће добити 70 нових. Годишњи капацитет производње у новој фабрици биће 500.000 кубика.

Мандатар за састав владе Александар Вучић отворио је јуче фабрику у Аранђеловцу и рекао да је Влада уложила 500.000 евра да помогне компанији "Бекамент" и да им је тај новац на располагању, као и да је преузела обавезу да заврши три километра пута у околини Аранђеловца.

- "Бекамент" је камен српске економије и камен српске будућности - поручио је Вучић. - Ова фирма увек на време исплаћује плате радницима и увек имати помоћ Владе, као и друге домаће фирме које послују на исти начин. Срећан сам и поносан јер је реч о српској породичној компанији, која је почела да ради пре 24 године.

Вучић је у разговору с радницима рекао да ће држава помоћи колико може домаћим фабрикама јер те фирме држави плаћају порезе и доприносе и обезбеђују нова радна места.

- Захваљујући оваквим фабрикама држава има више средстава за школе, болнице - рекао је Вучић. - У наредном периоду на тендерима ћемо давати предност домаћим фирмама, уколико понуде исте услове као стране фирме.

Сви производи "Бекамента" поседују сертификате потребне за извоз у ЕУ и планирано је да се грађевински стиропор који ће се производити у новој фабрици пласира на домаће, али и на тржишта држава региона.

- "Бекамент" ће са грађевинским стиропором у понуди постати једина домаћа компанија која производи све материјале неопходне за завршне радове у грађевинарству - рекао је Дејан Чоловић, генерални директор "Бекамента". - Сада у потпуности заокружујемо процес производње од основих сировина до финалних производа.

Компанија за 2017. годину планира још једну инвестицију у вредности од 10 милиона евра. Реч је о фабрици за производњу боја, фасада, грађевинских лепкова и малтера, чији ће годишњи капацитет бити 250.000 тона.


БОЉИ ЕКОНОМСКИ ОДНОСИ

- ЈУРИМО, трчимо за бољим економским односима са САД, али и са Русијом - казао је мандатар за састав нове владе. - Важни су и економски односи са регионом, за које је пре свега заслужна стабилна регионална политика. Погледајте само "Бекамент". Они извозе и у Хрватску, Мађарску, Аустрију. Имају извоз од пет милиона евра у Хрватску. За породичну компанију, знате ли шта је то да толико своје робе извезе у Хрватску.


РАСТ БДП

СРБИЈА ће у првих шест месеци имати највећу стопу раста БДП у целом региону и биће у прве четири државе у Европи, рекао је јуче председник Владе Србије Александар Вучић.

- Ми ћемо у наредних неколико дана имати званичне резултате раста свих економија у Европи. Званичне процене ММФ за Србију за 2016. годину биле су да ћемо имати раст, али да ће бити најнижи у региону, а како данас ствари стоје Србија ће у првих шест месеци имати највећу стопу раста БДП у целом региону - додао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

Martinovic Bernard

13.07.2016. 14:15

Jao Vučiću ohladi i prekini da nas lažeš dosta je bilo. Ako imaš malo karaktera skloni se sa političke scene i pusti profesionalce da rade svoj posao

gagi

13.07.2016. 14:24

Poznate izlizane i lazne izjave, najveci, najbolji, najvise, nikad do sada.....smesno do bola. Pa onda opet, ima ce , bi ce, do ci ce...Da li neko veruje u ovo?

dragan

13.07.2016. 14:50

Cisto msumnjam da i on sam veruje da je toliki BDP moguc, ali sam siguran da ima budala koji u to veruju.

Деки

13.07.2016. 15:08

Cime mogu da pomognu i odakle! Seljake unistavaju polako ali sigurno.Cena prasadi nikad niza nije bila140 din. za kg zive vage. Mleko ista prica. Hrana za stoku nikad skuplja. Nikako mi nije jasno o cemu ovi nasi monopolisti pricaju.

GDP

13.07.2016. 15:17

Svaka cast crncima sirom sveta ali zahvaljujuci merama vlade mi cemo biti narod sa najvecim po glavi stanovnika.

stalker

13.07.2016. 15:20

Ja bih voleo da tako bude , ali su nam do sada obećanja bila preko glave . A i narod lepo kaže ,prvo skoči pakaži hop !

DW

14.07.2016. 16:03

Najbolja pomoć je smanjenje poreza i doprinosa. Usput, sa ovolikim BDP-om (37 milijardi $) ni rast od 10% nije dovoljan da stignemo recimo Hrvatsku koja ima BDP od 52 milijarde $, a pritom manje stanovnika.

Rouz

14.07.2016. 19:23

Slažem se da treba pomagati domaće firme, i uticati na njihov razvoj i dalje širenje, i samim tim na otvaranje novih radnih mesta.

Piglet

14.07.2016. 19:27

Samo neka se otvaraju nova radna mesta, i zapošljava narod, to je ono što nama treba.