ОЧЕКУЈЕМ да ће просечне плате, које су сада премашиле 400 евра, у мандату нове владе достићи 500 евра. Србија је једна од перспективнијих европских земаља коју чека боља будућност, обећао је данас премијер Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Премијер је посебно нагласио да су грађани најзаслужнији што је Србија упркос мерама штедње успела да обезбеди раст који ће ове године, по новој процени ММФ-а, износити 2,5 одсто уместо раније предвиђених 1,8 одсто.

- Нису ми веровали када сам то најављивао, али ваљда ће веровати ММФ-у. Имаћемо можда и већи раст од 2,5 одсто, треба нам само једна киша око 25. јула да буде добар кукуруз. У септембру и октобру ћемо са ММФ-ом покренути и питање плата и пензија. Ако будемо имали снаге да наставимо реформе до краја, Србија ће бити у уџбеницима као неко ко је са најбољим резултатом прошао кроз програм ММФ-а.


57 КОМПАНИЈА

ТРЕНУТНО преговарамо са 57 компанија које желе да инвестирају у Србији, рекао је данас премијер Вучић, наглашавајући да је разговарао са представницима компаније "Бош" о будућим плановима.

Он је навео да се у Србији повећава број инвестиција, а да је по броју радних места које су стране инвестиције генерисале Србија друга у Европи, после Мађарске.