ЉУБЉАНСКИ хотел "Интерконтинентал" издигао се изнад темеља. Иако је изградња почела 24. децембра, до сада су урађена четири спрата под земљом и један изнад. "Делта холдинг" у овај објекат инвестира више од 45 милиона евра, а хотел ће пословати под менаџментом "Интерконтинентал" групе.

- Направили смо четири спрата под земљом, где ће се налазити гаража и сала за састанке - каже Живорад Васић, први човек хотела "Краун плаза" у Београду и директор Пројекта хотели. - Сада ће динамика грађевинских радова бити један спрат за недељу дана. Планирано је да сви радови буду готови до маја 2017. године и онда је потребно око два месеца да се хотел оперативно постави и отвори.

Хотел "Интерконтинентал", када буде био изграђен, биће највиша зграда у Љубљани и имаће 24 спрата. На последњем спрату налазиће се италијански ресторан, одакле ће се пружати поглед на читав град и на Триглав.

- За ресторан смо ангажовали чувеног италијанског кувара Алфреда Русоа, који би требало да направи први "Мишелин" ресторан у Љубљани - истиче Васић. - Хотел ће имати 165 соба, које ће имати више од 35 метара квадратних. Биће и свечана сала која ће моћи да прими 400 званица. У септембру ће бити расписан и конкурс за 200 људи који ће радити у хотелу.