Јужнокорејски привредници заинтересовани за сарадњи са српским фирмама

Бета

23. 05. 2016. у 15:03

Привредници из Јужне Кореје су заинтересовани да сарадњу са српским фирмама у области индустрије, рударства и пољопривреде, речено је данас на пословном сусрету у Београду јужнокорејских и српских компанија

Јужнокорејски привредници заинтересовани за сарадњи са српским фирмама

Корејски дистрибутери хране су посебно су заинтересовани за вина

Привредници из Јужне Кореје су заинтересовани да сарадњу са српским фирмама у области индустрије, рударства и пољопривреде, речено је данас на пословном сусрету у Београду јужнокорејских и српских компанија.

Састанку су присуствовали представници 13 компанија из Јужне Кореје, углавном из металске индустрије.

"Корејски дистрибутери хране су посебно су заинтересовани за вина, мед, прополис и поједине културе које се не узгајају у Кореји, а које су до сада увожене из Латинске Америке", рекао је агенцији Бета саветник јужнокорејске агенција за промоцију трговине и инвестиција – КОТРА, Милан Рајић.

Он је рекао да је највећи проблем извоза српских фирми у Јужну Кореју како да се обезбеде потребне количине, па је решење удруживање произвођача.

"Удружења за металску индустрију Привредне коморе Србије предложило је које би српске компаније могле да имају интереса за сарадњу са корејским компанијама и надамо се да ће ускоро бити уговорени неки послови", рекао је руководилац центра за билатералну сарадњу ПКС Никола Јанковић.

Он је рекао да је приоритет ПКС интернационализација привреде, како би компаније из Србије могле да буду и на дугим тржиштима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Strašno sam ljut

23.05.2016. 21:18

Verujem da su Južnokoreanci zaintresovani za saradnju jer u retko kojoj državi sveta za svako radno mesto mogu da dobiju i do preko 10.000 evra -znači dovoljno za 3 do 4 godišnje plate jednog radnika, mogu da ih maltretiraju, jure ih sa posla kada god požele, teraju ih da nose plene umesto da idu u WC smeju da im zabrane sindikate, teraju ih da rade na držvne i verske praznike, ukratko -možda jedino u Africi mogu da dobiju jeftine radnike slične robovima! Jer srpske radnike niko više ne štiti!

Gedza -penzioner

24.05.2016. 18:41

Boga ti poljubim,pa na Srbiju svi navalili kao da je Meka!!! Te Kinezi,te Juznokorejanci,Amerikanci,Afrikanci, Ikea...... i neznam ko sve jos, grade se nove fabrike,kamen temeljac svake nedelje,nova radna mesta, milina bozja, posao cveta"ko ruze usred zime"!!! Tesko ovom narodu!!!!