Наша Американка на Пониквама?

Н. ЈАНКОВИЋ

09. 04. 2016. у 09:17

Произвођач ентеријера за авионе озбиљно заинтересован за отварање фабрике у Ужицу. Држављанка САД, српског порекла, већ контактирала са потенцијалним добављачима

Наша Американка на Пониквама?

ТЕК што је вест о убрзаним радовима на оспособљавању аеродрома "Поникве" обрадовала Ужичане, представници америчке компаније која производи седишта и ентеријер за путничке авионе - разговарали су са градоначелником Тихомиром Петковићем о могућностима за отварање њихове фабрике у кругу аеродромског комплекса.

Први пут се, истичу у Градској кући, отворила "озбиљна прича" о будућности вредне имовине надомак највећег града западне Србије.

- Разговарао сам са власницом ове компаније, реч је о Американки српског порекла, а јасно је да су они озбиљно заинтересовани да на Пониквама производе делове ентеријера за авионе - каже Петковић. - Три дана су трајали њихови разговори са потенцијалним кооперантима у ужичком крају, са произвођачима коже, пластике, сунђера... Били су презадовољни јер су надохват руке, у кругу од тридесетак километара пронашли потенцијалне партнере.

Америчка компанија сада са својим америчким партнерима одлучује о могућностима заједничког улагања на Пониквама.

- Ако се све буде одвијало у жељеном правцу, град ће за отварање погона обезбедити бесплатно земљиште, а Владу Србије ћемо покушати да убедимо да колико год је могуће помогне нашим партнерима - додао је Петковић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Sremac85

09.04.2016. 09:41

ti isti amerikanci su unistavali aerodrom Ponikve. posle cuvene akcije nasih hrabrih pilota koji su poleteli sa aerodroma Ponikve i bombardovali aerodrom u Tuzli i naneli NATO-u ogromnu stetu u ljudstvu i vazduhoplovu, ameri su 3 dana unistavali Ponikve da bi se osvetili. cisto da se zna narode moj.

Kobaja Grande

09.04.2016. 10:20

Nigde na svetu ne postoji fabrika unutar aerodromskog kompleksa. Valja Ere i drzava nisu toliko naivni da zagrizu mamac. Taj aerodrom ima strateski znacaj.

alien

09.04.2016. 13:43

@Kobaja Grande - Na aerodromskom kompleksu u Čarlstonu u Južnoj Karolini Boing ima fabriku gde sastavlja Dreamliner-e, njegove druge po veličini letelice posle 747.

alien

09.04.2016. 13:50

@Kobaja Grande - Takođe, i Aribus i ATR imaju svoje fabrike na istom javnom aerodromu u Fancuskoj, a Beechcraft ima svoju fabriku na javnom regionalnom aerodromu u Kanzasu. Ima još mnogo sličnih primera po svetu.

ristan

10.04.2016. 08:51

haha kakva šarena laža petkovića čim prođu izbori to će biti zaboravljena priča

kampanja se zahuktava

10.04.2016. 13:45

u nedostatku drugih infrastrukturnih otvaranja počeće da otvaraju i bunare?