ТЕК што је вест о убрзаним радовима на оспособљавању аеродрома "Поникве" обрадовала Ужичане, представници америчке компаније која производи седишта и ентеријер за путничке авионе - разговарали су са градоначелником Тихомиром Петковићем о могућностима за отварање њихове фабрике у кругу аеродромског комплекса.

Први пут се, истичу у Градској кући, отворила "озбиљна прича" о будућности вредне имовине надомак највећег града западне Србије.

- Разговарао сам са власницом ове компаније, реч је о Американки српског порекла, а јасно је да су они озбиљно заинтересовани да на Пониквама производе делове ентеријера за авионе - каже Петковић. - Три дана су трајали њихови разговори са потенцијалним кооперантима у ужичком крају, са произвођачима коже, пластике, сунђера... Били су презадовољни јер су надохват руке, у кругу од тридесетак километара пронашли потенцијалне партнере.

Америчка компанија сада са својим америчким партнерима одлучује о могућностима заједничког улагања на Пониквама.

- Ако се све буде одвијало у жељеном правцу, град ће за отварање погона обезбедити бесплатно земљиште, а Владу Србије ћемо покушати да убедимо да колико год је могуће помогне нашим партнерима - додао је Петковић.