Летови из Ужица од јесени

Н. ЈАНКОВИЋ

05. 04. 2016. у 07:39

Летови из Ужица од јесени

Уговор потписан у присуству министарке саобраћаја Зоране Михајловић

Аеродром "Никола Тесла" финансијски помаже обнову "Поникава". Донација од 50 милиона динара за изградњу терминала

АЕРОДРОМ "Никола Тесла" донирао је 50 милиона динара ужичкој ваздушној луци "Поникве", а новац је намењен обнови аеродрома надомак највећег града западне Србије. Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић је најавила да ће цивилни ваздушни саобраћај на некадашњем војном, а сада градском, аеродрому бити успостављен већ у септембру.

- Радимо на развоју мањих аеродрома јер желимо да потпомогнемо туризам, привреду и да људе повежемо. "Поникве" ће новац уложити у изградњу терминала, постављање светлосних система и ограђивање аеродромског комплекса - нагласила је министарка Михајловић.

Уговор о донацији потписали су директори "Николе Тесле" Саша Влаисављевић и "Поникава" Саша Савић, а поред министарке Михајловић догађају су присуствовали министар Никола Селаковић, директор "Путева Србије" Зоран Дробњак и директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров.

- Прошлу годину смо завршили са четири милијарде динара бруто добити, па смо у ситуацији да помогнемо. Ових 50 милиона није све, донираћемо и два километра безбедносне ограде - рекао је Влаисављевић.

Директор Савић тврди да ће надомак Ужица ускоро бити створени услови за прихват и узлетање чак и највећих авиона.

- Већ преговарамо о линијама за мање летелице до 30 места. Зграда терминала биће завршена за двадесетак дана - додао је Савић.

ПРИЛАЗ

УЖИЧАНИ су од представника Владе Србије затражили помоћ у изградњи приступне саобраћајнице до аеродрома "Поникве".

- Држава ће помоћи Ужицу да изгради пут до аеродрома, прошле и ове године издвојено је 400 милиона динара за обнову путева на територији града, а у јуну ће почети и дуго очекивана реконструкција овдашње фабрике воде - рекла је министарка Михајловић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)