Летови из Ужица од јесени

Н. ЈАНКОВИЋ

05. 04. 2016. у 07:39

Аеродром "Никола Тесла" финансијски помаже обнову "Поникава". Донација од 50 милиона динара за изградњу терминала

Летови из Ужица од јесени

Уговор потписан у присуству министарке саобраћаја Зоране Михајловић

АЕРОДРОМ "Никола Тесла" донирао је 50 милиона динара ужичкој ваздушној луци "Поникве", а новац је намењен обнови аеродрома надомак највећег града западне Србије. Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић је најавила да ће цивилни ваздушни саобраћај на некадашњем војном, а сада градском, аеродрому бити успостављен већ у септембру.

- Радимо на развоју мањих аеродрома јер желимо да потпомогнемо туризам, привреду и да људе повежемо. "Поникве" ће новац уложити у изградњу терминала, постављање светлосних система и ограђивање аеродромског комплекса - нагласила је министарка Михајловић.

Уговор о донацији потписали су директори "Николе Тесле" Саша Влаисављевић и "Поникава" Саша Савић, а поред министарке Михајловић догађају су присуствовали министар Никола Селаковић, директор "Путева Србије" Зоран Дробњак и директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров.

- Прошлу годину смо завршили са четири милијарде динара бруто добити, па смо у ситуацији да помогнемо. Ових 50 милиона није све, донираћемо и два километра безбедносне ограде - рекао је Влаисављевић.

Директор Савић тврди да ће надомак Ужица ускоро бити створени услови за прихват и узлетање чак и највећих авиона.

- Већ преговарамо о линијама за мање летелице до 30 места. Зграда терминала биће завршена за двадесетак дана - додао је Савић.

ПРИЛАЗ

УЖИЧАНИ су од представника Владе Србије затражили помоћ у изградњи приступне саобраћајнице до аеродрома "Поникве".

- Држава ће помоћи Ужицу да изгради пут до аеродрома, прошле и ове године издвојено је 400 милиона динара за обнову путева на територији града, а у јуну ће почети и дуго очекивана реконструкција овдашње фабрике воде - рекла је министарка Михајловић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)